Політика

Житомиряни були 16 вересня біля Верховної Ради: палили шини та вимагали люстрації

17 September 2014, 11:45

 16 вересня житомиряни приїхали під Верховну Раду вимагати від депутатів прийняти закон про люстрацію.

Після того, як були проголосовані закони про особливий статус Донецької і Луганської областей та ратифікована Угода про асоціацію з ЄС, парламентарі пішли на перерву, а під ВР з’явилися автомобільні шини.

За словами представників ГО «Автомайдан-Житомир», цього разу люди привезли під будівлю парламенту покришки, щоб показати депутатам: вони готові стояти до кінця.

«Ми приїхали сюди вже втретє, бо вважаємо, що цей закон має бути прийнятим. Ось ці автомобільні покришки, які привезли автомайданівці, мають заохотити депутатів нарешті проголосувати закон про люстрацію. Вони думають, що ми помітингуємо і відступимося, але ні. Люди, які тут зібралися, налаштовані рішуче», - розповів координатор житомирського Автомайдану Валерій Арушанян.

З третього разу після тривалих обговорень депутати таки прийняли закон про очищення влади. За нього проголосував 231 депутат з 246 присутніх у сесійній залі. Люди на вулиці звістку зустріли емоційно: раділи, вітали один одного, обіймалися і плакали.

«Я бачив сажу на обличчях і сльози в очах людей, які змусили депутатів прийняти цей закон. Звісно, вони не хотіли самі себе люструвати, тому так відтягували. Але після Революції гідності усі мали б зрозуміти, що єдиним джерелом влади в Україні є народ і сьогодні цей народ хотів, щоб депутати проголосували закон про очищення влади. Це велика наша перемога», - говорить засновник компанії «Фаворит» Борислав Розенблат, який разом з іншими житомирянами приїхав під Верховну Раду вимагати люстрації.

Борислав Береза та Єгор Соболєв

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі