Події

Біля траси Житомир-Коростишів хтось викинув близько 500 відпрацьованих люмінесцентних ламп

17 September 2014, 14:04

Днями на  телефон «Гарячої лінії» Державної екологічної інспекції у Житомирській області надійшло звернення стосовно розміщення обабіч автодороги Житомир – Коростишів, поблизу с. Мамрин Коростишівського району Житомирської області, відпрацьованих люмінесцентних ламп в кількості приблизно 500 шт.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба  державної екологічної інспекції в Житомирській області з посиланням на начальника інспекції Богдана Гнатюка.

Працівники Держекоінспекції розглянул вказане звернення з виїздом на місце, де в оперативному порядку, спільно з представниками Харитонівської сільської ради Коросишівського району обстежили місце події.

Щоб не допустити забруднення навколишнього природного середовища, для захисту життя та здоров’я населення, за сприяння представників служби МНС України виявлені люмінесцентні лампи було переміщено у безпечне місце у цілому вигляді для того, щоб утилізувати їх згідно з встановленими нормами та правилами.

Державна екологічна інспекція у Житомирській області нагадує, що відпрацьовані люмінесцентні лампи відносяться до відходів першого класу небезпеки у зв’язку із наявністю в їхньому складі парів ртуті. Саме тому, люмінесцентні лампи після їх використання, з метою подальшої утилізації (демиркуризації), необхідно передавати організаціям, які мають на те відповідну ліцензію.

Як повідомляв Житомир.info, спеціалісти "Гарячої лінії" екологічної інспекції у Житомирській області пояснили ймовірну причину зміління річки Тетерів у районі парку ім. Гагаріна в Житомирі.

Фото  прес-служби  державної екологічної інспекції в Житомирській області 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі