Політика

Ігор Мазепа пропонує шляхи виходу із кризи: стимулювати споживання і прибрати податкові дисбаланси

17 September 2014, 15:35

Україна знаходиться в глибокій рецесії, і влада нічого не робить для того, щоб поліпшити ситуацію. Про це заявив п'ятий номер у виборчому списку «Сильної України», генеральний директор інвестиційної компанії «Конкорд Капітал» Ігор Мазепа в ефірі ICTV.

«Курс долара - 14, банки не працюють, банківська система лежить, немає кредитування, немає кому стимулювати споживчий попит. Промислове виробництво падає, ВВП падає. Крім цього дуже великі проблеми з виконання бюджету, крім цього ми бачимо, що уряд вживає хаотичні заходи, які підкошують цілий ряд промисловості, наприклад, газову - стратегічно важливу галузь. Всі ми говоримо про газову незалежність, але, тим не менш, останнє підняття ренти до нового року просто вб'є інвестиційні проекти в цій сфері. Багато що свідчить, що країна перебуває в рецесії, це м'яко сказано», - заявив Ігор Мазепа.

Він закликав владу стимулювати споживання, і це могло б вивести бізнес із кризи.

«Треба стимулювати споживання через рефінансування банківської системи. Треба прибрати податкові дисбаланси, які утримують від розвитку малий, середній і навіть великий бізнес. І це може стати першими кроками по відновленню економічного зростання», - переконаний експерт.

Кореспондент.net

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі