Події

Дочірнє підприємство ПАТ «Житомиргаз» скаржиться на тиск з боку працівників міліції

17 September 2014, 16:37

 На тиск з боку правоохоронців скаржаться працівники підприємства, яке постачає балонний газ населенню.

За словами працівників, без попереднього повідомлення в дочірньому підприємстві «Пропан» ПАТ «Житомиргаз» 16 вересня було проведено обшук та вилучено майже всі комп’ютери керівництва та працівників бухгалтерії, первинну бухгалтерську документацію, програми, необхідні для проведення розрахунків. Заступник директора розповідає: підприємство було готове надати правоохоронцям необхідну документацію, втім слідчі вирішили інакше.

«Ми сказали, що готові надати всі матеріали, тобто всі документи, які хочуть вилучити, за 2013 рік, так як написано в ухвалі. Просто їх треба підняти, тому що це вже архівні документи. Звичайно, на це потрібен час, тому що ми повинні зробити копії, яка повинна залишитись у нас, так як вилучається оригінал. Звичайно, це не подобається, це хочеться зробити дуже швидше. Таким чином було прийняте рішення нашими слідчими, що вони просто заберуть всі наші документи 2013 року, для того щоб знайти те, що вони шукають», - розповідає заступник директора з економічних питань та питань реалізації ДП «Пропан» Наталія Онищенко.

Жінка розповідає: внаслідок вилучення техніки було зупинено постачання балонного газу жителям не тільки в Житомирській області, а і в Київській, Вінницькій, Хмельницькій та Рівненькій областях, які обслуговує підприємство.

«Все паралізоване по причині того, що вилучені системні блоки, не можна налагодити роботу по виписці документів, не можна бачити оплату контрагентів по банку, не можна бачити виручку, яка заходить для того, щоб набрати платежі за скраплений газ. І всі договори, які на сьогоднішній день потребують сплати – термін сплати до 17 вересня. Тобто я вважаю, що ситуація так швидко не зміниться до 17 числа, і підприємство буде змушене понести штрафні санкції за невиконання своїх зобов’язань перед постачальниками скрапленого газу», - констатує Наталія Онищенко.

Охоронець підприємства розповідає, що правоохоронці, які приїхали на обшук, не дали можливості доповісти керівництву, а одразу ж пройшли на територію підприємства. Втім начальник відділу по боротьбі зі злочинами в бюджетній сфері Руслан Марчук запевняє – діяли в рамках чинного законодавства і згідно ухвали суду.

У ПАТ «Житомиргаз» кажуть, що за схожою схемою документацію та комп’ютери вже вилучали на підприємстві у квітні. Тоді нічого протизаконного правоохоронці не знайшли, а тепер прийшли знову. Керівництво збирається оскаржувати дії міліції в органах прокуратури та міністерстві внутрішніх справ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі