Події

У Житомирській області під час навчань підірвались четверо військових: один загинув, троє поранені

17 September 2014, 18:00

 У Житомирській області під час стрільб від вибуху гранати загинув військовий, ще троє отримали поранення.

Трагедія сталася на полігоні у Новоград-Волинському районі, де проходили навчання військовослужбовці 30-ї окремої механізованої бригади, призвані під час третьої хвилі мобілізації. У ході навчань проводились стрільби з автоматичного гранатомета АГС 17. Одна з гранат зірвалася недалеко від місця перебування солдат і осколками поранила військових.

«Вони здійснили постріл і після пострілу розірвався у повітрі снаряд. Безпосередньо стрільбу з гранатомета здійснював сержант Комарницький, він отримав сквозне осколкове вогнепальне поранення нижніх кінцівок і перелом кісток нижніх кінцівок. Поруч стояв старший солдат Височинський, який отримав поранення в груди і в живіт, від яких надалі у медичному закладі помер. Ще двоє військовослужбовців отримали легкі вогнепальні поранення нижніх кінцівок», - розповів Житомирський прокурор з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Валерій Кривонос.

Поранених одразу доставили у Новоград-Волинську районну лікарню: один військовослужбовець госпіталізації не потребував, двох інших перевезли до Житомирського військового госпіталю.

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею 425 «Недбале ставлення до військової служби». Винним у службовому недбальстві, яке призвело до тяжких наслідків, загрожує позбавлення волі на термін від трьох до семи років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі