Влада

Житомирський губернатор підписав розпорядження про осінній призов

18 September 2014, 11:49

 У жовтні-листопаді 2014 року в Житомирській області установленому порядку пройде призов на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань.

Розпорядження №261 щодо забезпечення призову на строкову військову службу громадян України 1989-1996 років народження губернатор Сергій Машковський підписав 12 вересня.

«Провести у жовтні-листопаді 2014 року в установленому порядку призов на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань України придатних за станом здоров'я до військової служби в мирний час громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 25-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу», - йдеться у розпорядженні, яким також утворена обласна призовна комісію та затверджено її склад.

Засідання обласної призовної комісії будуть проводити в період з 15 вересня по 15 грудня 2014 року щочетверга.

Районним державним адміністраціям та міськвиконкомам доручено впродовж вересня-листопада 2014 року організувати медичний огляд призовників 1989-1996 років народження.

Керівникам підприємств, закладів, установ незалежно від підпорядкування і форм власності відповідно до п.1 ст. 21 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» рекомендують забезпечити виплату громадянам, які звільняються з роботи у зв’язку з призовом, вихідної допомоги у розмірі двох мінімальних заробітних плат.

Департамент охорони здоров'я облдержадміністрації повинен забезпечити призовні комісії медикаментами, інструментарієм та медичним обладнанням та до 15 вересня 2014 року надіслати у районні (міські) військові комісаріати списки осіб, призовників 1989-1996 років народження, які знаходяться на лікуванні та обліку в обласних і районних лікувальних закладах.

Крім того, департамент відповідає за забезпечення обстеження на вірусний гепатит «В,С"» сифіліс, СНІД-інфекцію та флюорографічне обстеження органів грудної клітки призовників у період проходження ними районних (міських) медичних і призовних комісій та на обласному збірному пункті – під час відправки їх до військових частин.

УМВС України в Житомирській області рекомендують впродовж жовтня-листопада 2014 року за заявкою військового комісара Житомирського обласного військового комісаріату виділяти наряд міліції для чергування на обласному збірному пункті та забезпечити розшук, затримання і доставлення до військових комісаріатів громадян, які ухиляються від виконання військового обов'язку.

Як повідомляв Житомир.info, за три хвилі мобілізації у Житомирській області було призвано 10% від тих, хто приписаний до призовних дільниць.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі