Події

У Житомирській області цигани під приводом продажу цукру вкрали у двох жінок 24 тис. грн.

18 September 2014, 12:11

Жертвами ошуканців стали дві домогосподарки у місті Коростишів та селі Голубівка Коростишівського району Житомирської області. За півгодини «торговцям» циганської зовнішності вдалося «обчистити» одну з селянок на 4 тисячі, а іншу – на 20 тис. грн.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області.

Близько 15 години на подвір’ї домогосподарства 78-річної жительки Коростишева з’явилися двоє смуглявих чоловіків і жінка.

Літній господині непрохані візитери запропонували придбати у них мішок цукру. Деякий час старенька говорила з ними на порозі власного будинку і, врешті, торговці пішли, так не продавши свій товар.

І слід за невідомими ще не простиг, як бабця виявила у власній оселі відсутність грошових заощаджень. Про зникнення чотирьох тисяч гривень вона заявила до міліції.

Поки на місці події працювала слідчо-оперативна група Коростишівського райвідділу, правоохоронці отримали ще одне подібне повідомлення. За аналогічних обставин в сусідньому з Коростенем селі 47-річна місцева жителька не дорахувалася 20 тисяч гривень у власному будинку. Під час з’ясування обставин виявилося, що підозрілі цукрові торговці побували на подвір’ї домогосподарства і цієї заявниці.

«У нас є усі підстави вважати, що обидві крадіжки вчинялися за участі одних і тих самих осіб. За обома фактами нині відкрито кримінальні провадження за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Наразі оперативники проводять комплекс дій, направлених на встановлення осіб зловмисників та місця їхнього перебування», - говорить начальник Коростишівського райвідділу міліції Олег Марківський.

В обох випадках зловмисники діяли за старою, як світ, схемою: поки одні під приводом комерції, спраги чи потреби переповити дитину відволікають господарів, інші (це може бути підліток, який ховається під широкою спідницею однієї з жінок) нишпорять у кімнатах. Знайшовши гроші, так само непомітно вискакують надвір – і вся шумна компанія покидає обійстя обікрадених господарів.

Розкрити правоохоронцям такі злочини та затримати винуватців доволі важко з низки об’єктивних причин. Найголовніша - цигани пересуваються або своїм автотранспортом, або на таксі, і якщо їхні прикмети та прикмети автомобіля, на якому вони приїхали, не запам’ятати, то відшукати та затримати зловмисників практично неможливо.  

Значну роль у розкритті таких злочинів відіграє своєчасне надходження інформації від населення, особливо у сільській місцевості. Негайне інформування міліції про появу в населеному пункті невідомих осіб або транспорту значно збільшує шанси працівників міліції затримати шахраїв чи злодіїв, - нагадує прес-служба. 

Як повідомляв Житомир.info, у місті Бердичів Житомирської області шахраї під виглядом співробіників СБУ та міліції зайшли до будинку місцевого підприємця та винесли з його сейфу десятки тисяч долларів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі