Суспільство

Пенсіонерка з Житомирської області, яка врятувала 4-річного хлопчика, стала лауреатом акції «Герой-рятувальник року»

18 September 2014, 18:17

 Пенсіонерка з Народицького району Тамара Ястремська стала лауреатом Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року», а головний рятувальник Коростишева отримав подяку прем’єр-міністра України.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба управління ДСНС в Житомирській області.

«З понад 50 номінантів лауреатами Всеукраїнської акції у 2014 році стали 10 мешканців України. Приємно відзначити, що серед них і жителька с. Нова Радча Народицького району Тамара Ястремська. 11 липня жінка врятувала життя 4-річному хлопчику, який ледь не втопився в річці. Кожен із героїв отримав відзнаку акції «Герой-рятувальник року», дипломи та подарунки. Усі нагороди особисто вручав голова Державної служби з надзвичайних ситуацій України Сергій Бочковський. Відзнака акції символізує перемогу людини над руйнівними силами стихій (вогонь – зверху, вода – посередині, земля – знизу); викинута вперед рука зупиняє стихії, захищаючи життя та здоров’я людини», - розповіли рятувальники.

Церемонія нагородження лауреатів Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року» відбулася 17 вересня у Державній службі України з надзвичайних ситуацій. Акція має на меті розповісти українцям про героїв держави – пересічних громадян та професійних рятувальників, які ризикуючи власним життям, простягнули руку допомоги тим, хто опинився у небезпеці.

На урочистостях з нагоди професійного свята Дня Рятівника подякою прем’єр-міністра України за професійне виконання службових обов’язків було відзначено начальника Коростишівського районного сектору Управління ДСНС Житомирщини підполковника служби цивільного захисту Миколу Романюка.

Як повідомляв Житомир.info, 11 липня у селі Нова Радча 4-річний Вадим Бандура, граючись на містку, перекинувся у річку Медведка. Доки діти гукали на допомогу дорослих, вода віднесла його на 200 метрів, дитину встигла врятувати пенсіонерка Тамара Ястремська.

Фото прес-служби управління ДСНС

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі