Місто

Житомирські підприємці вимагатимуть від влади люструвати податківців і припинити тиск на бізнес

19 September 2014, 16:42

 Житомирські підприємці вимагатимуть від влади провести люстрацію всіх без виключення працівників податкової аби припинити тиск на бізнес.

Таке рішення прийняли представники більш ніж 30 бюджетоутворюючих підприємств Житомирщини 18 вересня під час спільної зустрічі.

За словами організатора круглого столу Олени Розенблат, вона не очікувала, що проблеми, з якими стикаються житомирські підприємці, практично ідентичні:

«Я не думала, що ми зберемо стільки людей і що у всіх нас практично однакові проблеми з податковою. Сьогодні прийшли представники всіх великих бюджетоутворюючих підприємств області: тут і житомирська кондитерська фабрика ТДВ «ЖЛ», і ТОВ «Екта-Пром», і ТОВ «Онві», і ПП «Санітас», і багато інших підприємств, які постійно страждають від «наїздів» податківців. Ми всі разом маємо вирішити, як діяти, бо терпіти далі не можна», - говорить Олена Розенблат.

Написати колективне звернення в прокуратуру та поскаржитися на дії ревізорів запропонувала фіндиректор компанії ТОВ «Екта-Пром», яка виробляє світлодіодні екрани, Світлана Сахневич. На її думку, найважливіше зараз – ввести в дію механізми персональної відповідальності працівників податкової, які накладали штрафи на підприємства на підставі актів, незаконність яких була доведена у судах.

Підприємці також вимагатимуть, щоб податківці відмовилися від ганебної практики виконання грошових планів при перевірках та не зобов'язувати підприємців виконувати надумані податкові «навантаження».

«Це просто жахливо. Це не демократична країна, а якась планова економіка. Вони зобов’язують підприємства сплачувати податок незалежно від того, чи отримали вони дохід, незалежно від економічних і ринкових умов, то це рано чи пізно призводить до банкротства цього підприємства. Це незаконно, це неофіційна вказівка податкових органів, яку мають виконувати інспектори. «Фаворит» не йде на компроміси з совістю. «Фаворит» не дає хабарів, а одразу іде до суду і відстоює свої інтереси. Ми вже понад три роки сплачуємо податки від свого реального доходу, а не домовляємося з податковою», - розповідає юрист компанії «Фаворит» Ружена Ляшенко.

За результатами зустрічі підприємці домовились написати звернення-ультиматум до органів місцевої державної влади і попередити про те, що у разі невиконання їх законних вимог, підприємці вживатимуть жорстких заходів. Зокрема, погрожують загальними страйками та зупинкою роботи підприємств, а також перереєстрацією свого бізнесу в інших регіонах, де створені більш сприятливі умови для роботи.

Свої скарги та вимоги вже за кілька днів житомирські підприємці збираються остаточно оформити в спільне звернення і надіслати його голові облдержадміністрації, керівництву обласного управління Міндоходів, Президенту України, Генерокурору, Прем'єр-міністру та голові Люстраційного комітету Єгору Соболєву.

Нагадаємо, 10 вересня близько двох сотень працівників найбільших підприємств Житомира пікетували обласне управління Міндоходів, вимагаючи від податківців не чинити тиск на бюджетоутворюючі підприємства міста. Крім того, керівники підприємств звернулися до обласних чиновників з проханням організувати круглий стіл у форматі «бізнес-влада-податкова» для спільного вирішення цих питань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі