Влада

Жителям Житомира та області розповіли, якими є соціальні норми житла для отримання пільг та субсидій

23 September 2014, 11:22

Постановою Кабінету Міністрів України від 6 червня 2014 року № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» встановлено соціальну норму житла для надання субсидій у розмірі 13,65 кв. м площі на одну особу та додатково 35,22 кв. м на домогосподарство, тобто, 48,87 кв. м на одну особу.

Про це з посиланням на департамент праці та соціального захисту повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Соціальні норми житла вводяться для надання пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Соціальна норма житла для надання пільг залишилася на рівні нині діючих норм площі житла: 21 кв. м площі на одну особу та додатково 10,5 кв. м на сім’ю, а для сімей ветеранів війни, що складаються лише з непрацездатних осіб (статті 12, 13, 14 і 15 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»), для опалення житла у разі використання газу для опалення – 42 кв. м опалюваної площі на одну особу, яка має право на знижку плати, та додатково 21 кв. м на сім’ю.

Постановою також передбачено застосування регіональних коригуючих коефіцієнтів до соціальних нормативів користування послугами газопостачання та електропостачання для індивідуального опалення. 

Для Житомирської області коригуючі коефіцієнти для розрахунку розміру витрат електричної енергії, природного газу та інших видів палива на потреби опалення для індивідуальних житлових будинків становлять 1,094, а для багатоквартирних житлових будинків – 0,529.

Постановою встановлені єдині для всієї України соціальні нормативи споживання холодної і гарячої води, водовідведення, вивезення побутових відходів. Норми споживання цих послуг для надання пільг і субсидій визначаються органами місцевого самоврядування. 

Слід зазначити, що соціальний норматив споживання теплової енергії на опалення житла Постановою не передбачено. Для нарахування пільг і субсидій на оплату послуги з централізованого опалення застосовуються норми споживання, встановлені органами місцевого самоврядування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі