Влада

Міністр оборони перевірив, як ремонтують бронетехніку на «Житомирському бронетанковому заводі»

23 September 2014, 19:27

Як ремонтують бронетехніку для потреб АТО, 23 вересня у Житомирі перевіряв Міністр оборони України Валерій Гелетей. Починаючи з березня, майстри «Житомирського бронетанкового заводу» відновили 400 одиниць техніки, до кінця року готуються відправити на Схід ще 136 одиниць, оснащених гранатометами АГС-17 власного виробництва.

Незважаючи на перемир’я на Сході, Житомирський бронетанковий працює у три зміни. П’ять груп майстрів лагодять техніку безпосередньо у зоні АТО. На підприємство додатково набрали дві сотні працівників, також до роботи залучують студентів автодорожнього коледжу.

Щоб збільшити вогневу міць українського війська, у заводських цехах не лише ремонтують, а й модернізують техніку. Місцеві фахівці навчилися виготовляти власні гранатомети. Наприклад, АГС-17 - повністю власного виробництва. Таких встановили на БМП вже 30 штук, усі зараз у зоні АТО.

Міністерство оборони підписало контракт з Житомирським бронетанковим заводом на 280 млн. грн. За ці гроші підприємство до кінця року відремонтує 136 броньованих машин.

До дня машинобудівельника Валерій Гелетей також нагородив кращих працівників заводу іменними годинниками та подяками від Міністерства оборони України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі