Влада

Суд не буде розглядати справу про поновлення на посаді екс-мера Житомира Дебоя – терміни пройшли

25 September 2014, 17:43

24 вересня Корольовський районний суд м. Житомира вирішив відмовити у розгляді позову екс-мера Володимира Дебоя щодо відміни рішення міськради про його відставку.

Про це Житомир.info повідомила в.о. директора юридичного департаменту Житомирської міської ради Наталія Хижняк, яка представляла у судовому засіданні інтереси відповідача.

«Клопотання про поновлення строків подачі позовної заяви представники Володимира Дебоя подали ще 14 серпня. Я подала свої заперечення, суддя пішов у дорадчу кімнату і після цього виніс рішення – відмовити у задоволенні клопотання щодо поновленні строків звернення до суду. Аргументи, наведені представниками позивача про неможливість звернутися раніше суд визнав такими, що не можуть бути поважними причинами», - пояснила Наталія Хижняк.

Юрист пояснила, що колишній мер Житомира з відповідним позовом міг звернутися до суду у місячний термін після прийняття оскаржуваного рішення, тобто – до 25 березня. Аргументи позивача щодо складної політичної ситуації у Житомирі, яка завадила Дебою подати позов раніше, суддя відхилив, зазначивши, що суди весь цей час працювати і перебоїв з роботою засобів зв’язку не було.

Нагадаємо, 25 лютого цього року сесія міської ради проголосувала за дострокове припинення повноважень міського голови Дебоя В.М., а 14 липня Дебой звернувся до суду с позовом до Житомирської міської ради «про визнання незаконним та скасування рішення, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу».

Перше судове засідання 7 серпня не відбулося – не було представника відповідача. На другому засіданні, 14 серпня, після обговорення та виступів сторін суддя вирішив продовжити засідання 24 вересня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі