Місто

Двісті житомирських міліціонерів повернулися додому з АТО

25 September 2014, 18:32

У Житомир із зони АТО повернулися 200 правоохоронців, які боронили спокій територій, звільнених від бойовиків.

Упродовж місяця вони слідкували за правопорядком у трьох населених пунктах Луганської області - Рубіжному, Сєвєродонецьку і Краснянці. Додому загін повернувся без ушкоджень і втрат.

Це п’ятий зведений загін, який повертається у Житомир зі Сходу, напередодні їх замінили товариші по службі.

За традицією зустріли правоохоронців урочисто: з короваєм, оркестром, та квітами. Міліцейське керівництво радіє - загін із завданням впорався на відмінно.

- Я хотів би подякувати командиру зведеного загону, в цей нелегкий час повести 200 чоловік у зону проведення операцій і повернутися всім живим-здоровим - це серйозна місія, серйозна участь, - зазначив заступник начальника УМВС України у Житомирській області Григорій Полковніков.

Після урочистостей правоохоронці поспішають обняти рідних, і розгортають прапори, привезені із зони ведення бою. Подробиць несення служби не розголошують, але кажуть: підтримка близьких добряче підбадьорювала.

Ті, хто не вперше повертається із зони АТО, кажуть, цього разу нести службу було значно легше, тож вірять, що мир поступово повернеться на схід України.

- Коли ми приїхали, спочатку людей не було, так, ніби йдеш після 12 ночі - пусто, а зараз на люди і вночі гуляють, і вдень виходять, починають працювати підприємства, магазини, усе починає налагоджуватися, – каже керівник зведеного загону Юрій Іванюк.

Тепер на правоохоронців чекає кількаденний перепочинок, і вже наступного тижня вони повернуться до роботи. Дехто з міліціонерів готовий знову їхати на Схід, якщо у цьому буде потреба.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі