Влада

Кого з керівників міліцейських підрозділів звільнять і чому Демяненка з Житомира перевели у Київ

25 September 2014, 23:08

25 вересня під час прес-конференції з представниками житомирських ЗМІ заступник міністра МВС Сергій Чеботар розповів, кого з керівників підрозділів звільнять та відповів на запитання щодо переводу на роботу в департамент транспортної міліції МВС України колишнього начальника обласного управління Юрія Демяненка.

Спілкування з журналістами Чеботар почав з результатів комплексної перевірки, яку працівники МВД проводили з 26 серпня по 12 вересня.

«Поки ми там заняті на Сході чуть-чуть, тут деякі зробили вотчину і почали паратизувати на тому, що виконують свої обов’язки не на тому руслі, якому від них вимагають. Народ пішов на Майдан для того, щоб змінилося щось. Тут працювала комісія, яка перевіряла райони, перевіряла управління внутрішніх справ і в зв’язку з цим прийняті відповідні рішення, які сьогодні доведені до особового складу», - сказав Чеботар.

Потім заступник міністра зачитав перелік кадрових змін:

перший заступник начальника УМВС – начальник Слідчого управління Василь Дячук – зняли з посад в Житомирській області і перевели на відповідну посаду у Волинському УМВС, розглядається питання щодо його подальшого перебування на посаді;

заступник начальника УМВС Ігор Криворучко – запропоновано перевести на іншу роботу, з меншим об’ємом роботи;

заступник начальника УМВС – начальник міліції громадської безпеки Юрій Лебідь – об’явлена сувора догана;

начальник УБОЗа Володимир Лупащенко – підлягає звільненню з посади, наказом це він вже зробив;

начальник управління кадрового забезпечення Андрій Мамульчик – звільнений з посади;

начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми В’ячеслав Заруцький – підлягає звільненню з посади;

начальник управління матеріального забезпечення Володимир Обаранчук – підлягає звільненню з посади, пішов у відпустку і більше не буде повертатися до виконання обов’язків;

начальник Житомирського міського відділу Володимир Остапчук – підлягає звільненню з посади;

«Ігнорувалися всі вимоги міністра по наведенню порядку і ми побачили, що такий стан, як було в міському управлінні – неможливо миритися з цим і допускати», - прокоментував заступник міністра звільнення Остапчука.

начальник Радомишльського районного відділу Володимир Тетерський – підлягає звільненню з посади;

начальник Олевського районного відділу Юрій Бовсуновський – підлягає звільненню з посади;

начальник Коростенського міського відділу Віктор Калітка – підлягає звільненню з посади;

начальник Володарськ-Волинського районного відділу Михайло Невмерчицький – підлягає звільненню з посади;

т.в.о. начальника Коростишівського районного відділу Олег Марківський – підлягає звільненню з посади тимчасово виконуючого обов’язки.

Чеботар також нагадав, що раніше був звільнений заступник начальника УМВС – начальник кримінальної міліції Юрій Крошко, а на його місце призначений Григорій Полковніков. Заступник міністра також згадав і нещодавнє призначення першого заступника начальника обласного управління та повідомив про призначення нового начальника управління кадрів.

«Іде повна ротація, ми сюди направляєм тих осіб, які не зв’язані ніякими родинними зв’язками, ніякими службовими зв’язками, ніякими зв’язками в бізнесі, який був в колишньому. І це ще не кінець, ми продовжимо – перевіримо ті районні відділи, які ми не перевіряли, і будимо дивитися. По деяким напрямкам, по службам головного управління ми дали термін навести порядок, виправити ситуацію, через місяць ми її перевірем – виправили чи ні, і тоді будуть також прийматися відповідні міри для того, щоби дійсно міліція в Житомирі працювала на належному рівні, щоб покласти кінець цій корупції, яка на сьогоднішній день є з лісом, гранітом, бурштином, землями і всім іншим», - наголосив Сергій Чеботар.

Новий начальник управління кадрового забезпечення УМВС Микола Юсковець

Заступник міністра також відповів на запитання: чому Аваков у березні призначив Юрія Демяненка керівником житомирського УМВС, а у серпні він був переведений на роботу в Київ.

«Демяненку треба було займатися роботою, керівництвом управлінням внутрішніх справ, не підстроюватися під якісь течії. Міліція повинна працювати і виконувати свої обов’язки, і наводити порядок. Начальник міліції повинен працювати по закону і повинен наводити порядок, ми зараз бачимо, що в УБОЗі немає розкритих справ, в громадській безпеці – маса порушень. Ми сьогодні приїжджаєм в райвідділи, а туди можуть заходити по сторонні люди і ніхто їх не останавлює. Сьогодні в районі везуть граніт, везуть мрамор, везуть ліс, їх пропустили, ніхто (нічого) не має. Я не хочу говорити про те, скільки будо дзвінків коли ми тут начали результати перевірки: давайте подивимося, може ще якийсь шанс дамо, ще шось. Так неможливо, треба наводити порядок, а не давати шанси, які вже давалися не один раз», - пояснив Чеботар та згадав закон про люстрацію, який теж зачепить людей не лише на місцях, а й в міністерстві внутрішніх справ.

Сергій Чеботар запевнив, що без обговорення з громадськістю начальник УМВС призначатися не буде.

«Начальник УМВС, якщо ми визначимося по кандидатурі, спершу зустрінеться з громадою, позадаєте йому питання. Поспілкуєтесь і потом разом з керівництвом області, з громадою ми приймем рішення. Але я хотів би сказати – не забувайте, що є все—таки вертикаль влади і ми сюди не можем призначати тих, кого хотіла б якась групка. Ми підем на те, щоб це були державні інтереси і це була людина, яка дійсно відстоювала всі інтереси громади всієї Житомирської області, а не якихось течій», - сказав заступник міністра МВС.

Нагадаємо, після спілкування з журналістами Чеботар вийшов до активістів, які чекали його майже дві години, і пообіцяв не звільняти Остапчука з посади начальника Житомирського міськвідділу міліції.

Активісти втомилися чекати заступника міністра і прийшли його покликати до людей

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі