Місто

До Житомира з Голландії прибула фура з гуманітарним вантажем для лікарень та військового шпиталю

26 September 2014, 11:40

Багатофункціональні лікарняні ліжка вартістю 5 тисяч євро за кожне, професійні пральні машини Miele, діагностичне обладнання та багато інших побутових речей житомирським лікарням, військовому шпиталю та бійцям 95-ої зібрали населення та церкви Голландії. Отримання даної гуманітарної допомоги стало можливим завдяки об’єднанню зусиль багатьох людей та структур, каже Аркадій Маргуліс, голова благодійного фонду «Хлібний дім». Це і міська влада, і Житомирська митниця, і медичні установи міста та безпосередньо голландський фонд.

 «Я представляю благодійний фонд «Хлібний дім». Близько 15 років ми працюємо з «Фондом допомоги Східній Європі реформаторських спільнот Нідерландів». Вони нам протягом всіх цих років допомагають годуванням бідних людей, фінансують їдальні. Вже п’ять років працює медична програма з питань поставок медичного обладнання: меблів і діагностичного обладнання для лікарень міста Житомира», - каже голова БФ «Хлібний дім» Аркадій Маргуліс.

Особливу подяку Аркадій Маргуліс висловлює керівництву митниці, завдяки якому розмитнення благодійного вантажу проходить швидко, без бюрократичних перепон:

«Ми хочемо подякувати митниці. Це дійсно новий стиль, коли ми вантаж розмитнюємо за два тижні. В нас були великі проблеми з прийомом та розмитненням вантажу, а зараз лише за цей місяць ми приймаємо вже 5-й вантаж».

В. о. начальника Житомирської митниці Міндоходів Сергій Гринчук запевняє, що саме така співпраця з благодійниками є абсолютною нормою, і обіцяє робити все можливе, аби гуманітарна допомога була розмитнена швидко та якісно.

 «Ми від себе зробимо все можливе, щоб та благодійна допомога, яка сьогодні надається і представниками європейських країн, і представниками інших країн, вона якомога швидше була розмитнена і дійшла до лікарень, до військових частин. Це наш обов’язок, і ми його просто виконуємо», - говорить Сергій Гринчук.

З Нідерландів до України прибула ціла делегація представників «Фонду допомоги Східній Європі реформаторських спільнот Нідерландів». Ставши поруч з вантажниками, чоловіки в ділових костюмах розвантажували фуру з допомогою. Від можливості допомагати Україні почуваються щасливими, каже голова фонду.

 «Хочу висловити вдячність за співчуття, яке висловили українці, коли на сході держави був збитий Боїнг. Ми молимось за мир в Україні, щоб він прийшов в найближчий час, і країна могла розвиватись в бажаних напрямках», - висловився голова фонду «Фонду допомоги Східній Європі реформаторських спільнот Нідерландів» Лейндерт-Ян Лухтенбург.

До речі, самі фури, які доставили допомогу в Україну, залюбки надала голландська транспортна компанія "Діметра", директор якої сам сів за кермо вантажівки і направився в Україну.

Прес-служба Сергія Сухомлина

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі