Культура

Житомир в обличчях: відкрилася фотовиставка «1130»

29 September 2014, 09:06

28 вересня у Житомирі відкрилася фотовиставка «1130», присвячена Дню міста. Портрети майже півтори тисячі житомирян можна побачити у «Кавоманії» на Великій Бердичівській, 30. 

Фотопроект стартував 13 вересня, коли житомирські фотографи вирішили зробити 1130 фотопортретів житомирян з нагоди ювілею міста. Втім, на виставку потрапили майже півтори тисячі світлин.

«Ми планували 1130, але вже в перший день було знято 800 чи 900 фотографій. Наступного дня ми фотографували вже меншими потужностями, і все одно зуміли зробити десь 1470 фотографій, можливо, трошки менше. І я бажаю місту прожити щонайменше стільки років, скільки там вийшла різниця», - розповідає співорганізатор виставки Олексій Лубягін.

У проекті взяли участь більше тридцяти фотографів різного віку та досвіду роботи. Організатори кажуть: головним критерієм відбору було лише бажання працювати і займатися цим проектом. Саме тому фотографії вийшли дуже різними, а обробляла їх одна людина.

«Я ці фотографії бачив уже разів з десять. І деяких людей я вже помічаю. Якщо подивитися - вони всі особистості. Я зараз ходжу по місту і бачу людей з цього проекту. Вони мене не знають, але я їх вже знаю, я їх вже бачив. Я їх вже впізнаю», - розповідає Олексій Лубягін.

Люди з цікавістю роздивляються світлини і пізнають на них себе, своїх рідних, друзів та знайомих. Будь-який з портретів можна придбати: на вподобану фотографію чіпляється спеціальний стікер, а забрати її можна буде вже за два тижні, по закінченню виставки.

Проект було створено коштом самих фотографів та організаторів, а всі зібрані на ньому гроші підуть на допомогу українській армії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі