Спорт

Житомирянка Юлія Єлістратова здобула першу в сезоні медаль на етапі Кубка світу

29 September 2014, 12:21

Житомирянка Юлія Єлістратова здобула третю у своїй кар’єрі та першу в цьому сезоні медаль етапу Кубка світу.

Про це повідомляє офіційний сайт Федерації триатлону України.

В активі житомирянки - бронза в турецькій Аланії.

Нагадаємо, що у 2010 році Єлістратова перемогла на етапі Кубка світу в Тисайвароші (Угорщина) і таким чином стала першою з українців, кому підкорився п’єдестал КС. Минулого року Єлістратова виборола бронзову нагороду на етапі Кубка світу в мексиканському Хуатулько.

І от тепер поповнила свою колекцію медаллю з турецьких берегів.

«Я дуже рада знову бути на подіумі Кубка Світу! - не жалкує емоцій українка. - Удвічі приємно, що я змогла забігти в призи за високого рівня конкуренції. На цих змаганнях, згідно з міжнародним рейтингом, у мене був лише 21-й номер - це пов’язано з тим, що в Аланії виступало багато дівчат зі світової еліти триатлону».

Зі слів спортсменки, плавальний сегмент виявився достатньо агресивним. Проте вона зуміла виплисти в основній групі. Вже у першій половині вело «пачка», в якій опинилася Єлістратова, наздогнала невелику групку з лідерів і продовжувала велосипедний сегмент у великій першій групі. На деяких ділянках було слизько або вузько, що призвело до кількох падінь.

Темп на бігу був дуже високим з перших метрів. Близько 3-4 кілометрів Юля бігла в лідируючій групі з 10-ти чоловік, але на другому підйомі група розірвалася і українка закріпилася в першій половині. Вже після 5 кілометрів голландка Маайкі Каелерс все ж таки вирвалася уперед, а ось боротьба за решту призових місць лише розпочиналася…

«Я довго бігла плечем до плеча з досвідченою Вендулою Фрінтовою, чемпіонкою світу серед молоді Софією Саллер та однією з перспективних молодих триатлеток Мерле. 

У той же час сильні бігунки, від яких ми зуміли відірватися на другому колі, почали нас наздоганяти. Незважаючи на те, що темп був вже істотно підвищений, я розуміла, наскільки важливо забігти в призовій трійці, і першою зробила максимальний ривок метрів за 200 до фінішу. Завдяки цьому мені вдалося піти у відрив. Однак у цей день Вендула виявилася сильнішою і обійшла мене приблизно за 50 метрів до фінішу. Я задоволена, що перебуваю у гарній спортивній формі протягом усього змагального сезону, і дуже вдячна моєму тренерові Ігорю Сисоєву і команді ЦіклON за ретельно сплановану підготовку і істотну підтримку! Також завдяки цьому виступу я наберу такі потрібні кваліфікаційні бали для олімпійського відбору, і зможу поліпшити свою позицію в міжнародному рейтингу», - підсумувала українка.

Нагадаємо, що крім Юлії Єлістратової, в новітній історії українського триатлону медалі з етапів Кубка світу привозили також Єгор Мартиненко та Данило Сапунов – у активі хлопців бронзові нагороди на змаганнях в іспанському Паламосі (2013) та мексиканському Хуатулько (2012) відповідно.

Також під українським прапором нагороди етапів Кубка світу в різні роки здобували Андрій Глущенко та неперевершений спортсмен, легенда українського триатлону Володимир Полікарпенко.

Як повідомляв Житомир.info, 21 вересня Єлістратова здобула «золото» на Кубку Європи в Мадриді.

Фото із сайту Федерації триатлону України

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі