Влада

У Бердичеві хочуть ввести мораторій на виділення землі, щоб вистачило для учасників АТО

30 September 2014, 13:55

Ввести мораторій на видачу безоплатних земельних ділянок для будівництва й обслуговування житлових будинків та гаражного будівництва - із такою пропозицією виступив на останній сесії Бердичівської міської ради депутат Олександр Кухарчук.

Про це повідомляє телеканал ВІК.

Пропозицію пояснив наступним чином: у місті ситуація з землею напружена, на сході йде війна, в якій беруть участь і мешканці Бердичева. На думку народного обранця, може виникнути ситуація, коли тим, хто повернеться із зони АТО і виявить бажання безоплатно отримати подібну земельну ділянку, такої землі може просто не вистачити.

Ніхто у сесійній залі проти такої пропозиції не виступив.

Зі слів мера Бердичева Василя Мазура, для початку у Бердичеві є певний «земельний» резерв. Міський голова нагадав про розіграні свого часу близько 300 земельних ділянок. Тоді були визначені чіткі терміни і певний перелік робіт, що їх за цей час мають розпочати власники землі.

 «Я дав команду, аби по кожній людині перевірили, що нею зроблено. Направлені вже листи-попередження: у разі бездіяльності тієї чи іншої особи на сесії рішення про безоплатне виділення земельної ділянки буде відмінено. Це – резерв. Далі: окрім того, ми працюємо з Міноборони України по землям на Елінгу. Свого часу місто отримало 300 га, що належали міністерству. Стосовно мораторію: вважаю, що це питання, які вже винесені на сесію, мають бути розглянуті. А у принципі призупинення продажу – це нормально», - вважає Бердичівський міський голова Василь Мазур.

Водночас, зауважив міський голова, дане питання потребує наддетального вивчення: якими земельними ресурсами володіє Бердичів, що робити з тими, хто перебуває нині не безпосередньо у зоні АТО, а, припустимо, на півдні. Та й з бійцями, котрі воюють сьогодні на Луганщині й Донеччині, теж не все так просто: часто інформацією про поранених хлопців ніхто, окрім рідних, не володіє. На думку Василя Мазура, усім цим повинна зайнятися земельна депутатська комісія.

«Я все-таки внесу пропозицію призупинити виділення земельних ділянок усім цивільним городянам, але стосовно учасників АТО ці питання будуть розглядатися. Ми будемо всіляко допомагати їм у вирішенні усіх питань», - сказав Василь Мазур.

На сесії Бердичівської міської ради. Фото ВІК

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі