Суспільство

За 2 тижні до Житомирської області приїхали ще майже півтисячі переселенців

30 September 2014, 16:32

Станом на 30 вересня до Житомирської області прибуло 4552 переселенця з Криму та східних областей - це на 476 осіб більше, ніж два тижні тому.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

З числа прибулих 758 осіб проживає в соціальних закладах (станом на 28 серпня – 775, тобто, зараз на 17 осіб менше).

У готелі «Житомир» розміщено 287 осіб, санаторії «Тетерів» - 364, cпортивно-оздоровчому таборі «Олімпієць» - 56, cанаторії «Дениші» - 13, готелі «Спортивний» - 38 осіб.

Інші знайшли прихисток у родичів та друзів.

Під час засідання регіонального координаційного штабу з питань розміщення громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції до Житомирської області, 30 вересня присутні заслухали звіти керівників комунальних установ, в яких проживають переселенці.

Зокрема, заступник директора готелю «Житомир» Світлана Ольшанська розповіла, що в числі 287 розміщених у готелі переселенців 113 дітей (67 ходять до школи, 15 - до дитсадків та 31 дитина перебуває в готелі). Усі забезпечені одноразовим гарячим харчуванням вартістю 18,5 грн. та ліжко-місцем вартістю 75 грн. Орієнтовна сума понесених витрат на зазначених осіб становить близько 20 тис. грн. на день.

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський звернув увагу керівників соціальних закладів, в яких проживають переселенці, на те, що варто прийняти рішення по установах щодо часткової оплати вартості харчування. Переселенці повинні відчувати соціальну відповідальність, однак визначена сума має бути посильною для людей.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 15 вересня в області прийнято та розміщено 4076 переселенців зі сходу України та АР Крим.

Засідання штабу по переселенцям

Губернатор області Сергій Машковський

Фото Катерини Тарановської, прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі