Місто

Бійка через скандальне будівництво АТБ в центрі Житомира та містобудівна рада без результату

30 September 2014, 22:55

 30 вересня відбулося засідання архітектурно-містобудівної ради щодо незавершеного будівництва на розі вулиць Київської та Театральної.

Ще з квітня минулого року житомиряни виступають проти будівництва магазину «АТБ» в історичній частині міста. Під тиском громадських активістів будівництво було зупинено, але за допомогою київського суду забудовники його поновили.

На сьогоднішньому засіданні мали представити проектні пропозиції щодо вигляду магазину у центрі міста, втім жоден з проектів не задовольнив громаду. Також активістів цікавило питання щодо права власності на земельну ділянку.

Засідання у міській раді було зірване і головний архітектор Житомира Євгенія Черкасова запропонувала продовжити його у приміщенні управління містобудування та архітектури на вул.Щорса.

Громадські активісти намагалися потрапити у приміщення управління, але їх туди не пустили. Біля дверей виникла сутичка з хлопцями, які приїхали разом із представником забудовника. Олег Попов, представник забудовника, назвав спортсменів, яких привіз із собою, «громадськими діячами».

В результаті бійки були розбиті двері, через які люди все ж потрапили до управління. Активісти говорять – сутичка була спеціально спровокована.

Під тиском громади Євгенія Черкасова закрила засідання архітектурно-містобудівної ради, проектні пропозиції щодо скандального будівництва «АТБ» так і не були розглянуті.

Нагадаємо, 2 жовтня у залі засідань Житомирської міської ради заплановане громадське обговорення розроблених ескізних проектів зовнішнього вигляду будівлі магазину на вулиці Київській,6.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі