Економіка

У Житомирській області зростає кількість платників, які обирають «електронне» спілкування з податківцями

1 October 2014, 10:11

 Майже 21 тисячу ключів електронного цифрового підпису та посилені сертифікати ключів отримали платники податків Житомирської області за січень-серпень цього року.

Про це Житомир.info повідомили в інформаційно-комунікаційному відділі головного управління Міндоходів у Житомирській області.

«Протягом восьми місяців 2014 року в Акредитованому центрі сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту платники податків Житомирщини  безкоштовно отримали 20953 ключів електронного цифрового підпису та посилені сертифікати ключів. Кількість бажаючих отримати електронний цифровий підпис постійно зростає: в січні – вересні 2013 року платниками області було отримано 18195 електронних ключів», - інформують податківці.

Фахівці Міндоходів пов’язують зростаючу популярність електронних цифрових підписів із збільшенням електронних сервісів і можливістю використання електронного цифрового підпису не тільки для подання звітності до органів Міндоходів, а й до Пенсійного фонду та Державного комітету статистики України.

Все більше платників оцінили переваги подання звітності в електронному вигляді. З майже 152 тисяч документів податкової звітності, які цього року отримали органи Міндоходів Житомирської області, більшість – 78 % - надійшли електронною поштою. За допомогою сервісу «Електронний кабінет платника податків» в режимі он-лайн уже отримано 3408 податкових звітів, тоді як за весь минулий рік тільки 2265 платників скористалися такою можливістю.

Податківці нагадують: Електронним кабінетом можуть скористатися платники податків - юридичні особи, фізичні особи - підприємці і фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність,  мають підключений до Інтернету комп’ютер,  отримали електронні ключі цифрового підпису в Акредитованому центрі сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів або його представництвах.

Вхід до Електронного кабінету платника здійснюється за адресою kpp.minrd.gov.ua або за гіперпосиланням «Електронний кабінет платника податків» на веб-порталі Міндоходів шляхом авторизації за допомогою особистого електронного ключа цифрового підпису.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі