Політика

Борислав Розенблат хоче захистити історичний центр Житомира від забудови

1 October 2014, 11:33

30 вересня на засіданні архітектурно-містобудівної ради Борислав Розенблат розкритикував будівництво супермаркету АТБ у центрі міста і пообіцяв зробити усе можливе, щоб захистити історичний центр Житомира від забудови.

Кандидат у народні депутати від Блоку Петра Порошенка закликав забудовника прислухатися до волі простих житомирян і погодитися перенести будівництво у інше місце.

«Я категорично заперечую, щоб поруч з пам'ятками архітектури і красивими старовинними спорудами будували якийсь Біляш-палац. Громада міста протестує. Люди хочуть, щоб там був сквер пам'яті Небесної сотні. Я пропоную сьогодні для уникнення конфліктів просто на цю землю накласти мораторій. Міська влада має виділити компанії АТБ точно таку ж земельну ділянку деінде в спальних районах. А на цій території зробити те, що вирішіть громада. Я докладу усіх зусиль, щоб історичний центр міста залишився привабливим для туристів та житомирян»,- зазначив Розенблат.

Нагадаємо, засідання архітектурно-містобудівної ради було перенесено з сесійної зали у приміщенні управління містобудування та архітектури на вул. Щорса, де між представниками забудовника і громадськими активістами відбулася сутичка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі