Місто

Житомирський міськвиконком вирішив поки не підвищувати вартість проїзду в маршрутках

1 October 2014, 12:50

 Виконком Житомирської міської ради вирішив поки що не підвищувати вартість проїзду в маршрутках.

Таке рішення було прийняте на засіданні міськвиконкому1 жовтня.

«Зняти питання і відправити на довивчення. Доручити заступнику міського голови Демчику організувати роботу робочої групи, яка збере перевізників і вивчить це питання, а на наступному виконкомі доповість про результати», - після годинного обговорення сформулювала пропозицію в.о. міського голови Любов Цимбалюк.

За це проголосували 29 членів виконкому (всього у складі виконкому 45 чол.)

Основною причиною зняття з розгляду питання стало те, що перевізники надали недостовірні дані.

«Є обґрунтування підняття тарифів від кількох перевізників, але ці показники є обманом. В тариф закладаються нереалістичні цифри. Коли нам кажуть, що проїзд має зрости майже вдвічі бо подорожчало паливо, а в структурі собівартість паливно-мастильних матеріалів закладено лише 15% - це обман. Якщо закладають 4-5 тисяч зарплату водія, а реально декларують і платять ПДФО з «мінімалки» - це теж обман. Тому давайте нам реальні цифри і ми дамо реальний тариф», - наголошував член виконкому Микола Костриця.

Йому апелював перевізник Савицький, який обслуговує міські маршрутки №1 та №40.

«Ми можемо показати будь-які показники, але реально ми не можемо нормально працювати. Не можемо покрити зупинки. Якщо так діло піде далі, то повернуться 90-ті роки, коли не було ні маршруток, ні тролейбусів», - сказав житомирський перевізник.

Нагадаємо, проектом рішення міськвиконкому планувалося встановити з 10 жовтня 2014 року вартість проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування: на міських автобусних маршрутах, які працюють у режимі маршрутного таксі та звичайному режимі руху в розмірі 3 грн.; на електротранспорті в розмірі 2 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі