Влада

У Житомирі новопризначений перший заступник начальника УМВС Михайло Руденко розповів про статки своєї родини, Мерседес та годинник

1 October 2014, 13:51

Перший заступник голови УМВС в Житомирській області, начальник слідчого управління Михайло Руденко, призначений на цю посаду близько тижня тому, 1 жовтня зустрівся з активістами та представниками громади Житомира у приміщенні Житомирського міськвідділу міліції.

На обурення громади, чому обговорення його кандидатури проходить після факту призначення, полковник міліції Руденко відповів – він сам не був готовий до такого повороту подій.

«Керівництво УМВС, напевно уперше за історію (відомства), без мого рапорту і мого погодження, фактично за 4 дні поставило перед фактом, що я переведений в Житомирську область. У цей складний час керівництво УМВС замахнулось на святе – не погодило це призначення не тільки зі мною, а й з громадою. І повірте, я був вражений не менше, ніж ви. Мені показали наказ і сказали: «Їдь у Житомир». Ваша незгода і несприйняття мене в своїй області не дуже вплине на мою печаль, оскільки я себе непогано почував і на своїй колишній посаді (начальника слідчого управління УМВС України у Волинській області - Житомир.info)», - сказав Руденко.

Михайло Руденко, що був готовий відповісти на будь-які питання (дослівно) – «в яких шкарпетках ходжу, як живу і з ким сплю», розповів про своє походження та матеріальні статки, зокрема, про Мерседес преміум-класу та годинник за 12 тисяч євро.

«Я виріс у сім’ї інженерів, у батька власна справа – інженерно-провадницька фірма «Темпо», яка виробляє знану у світі продукцію газового обліку. Один брат суддя (в Івано-Франківську), інший – бізнесмен. У мене нормальна, багата сім’я. І саме молодший брат, який займається тюнінгом автомобілів, зробив так, що Мерседес, яким люблять мені дорікати (Mercedes-Benz GL 55 AMG орієнтовною вартістю 1,7 млн. грн. - Житомир.info), придбаний моєю родиною у 2011 році за 12 чи 13 тисяч доларів, можна дійсно назвати єдиним автомобілем такого класу в Україні. Тому що зроблений своїми руками. Номери (0001 - за інформацією інтернет-сайту zik) мені подарував колишній заступник начальника департаменту ДАІ у 2008 році. Автомобіль зареєстрований на матір, за останніх 8 місяців я їздив на ньому 3-4 рази», - сказав Михайло Руденко.

Годинники, зі слів полковника міліції, він не носив до 2001 року, бо через спортивну кар’єру (Руденко - чемпіон СРСР, чемпіон світу, багаторазовий чемпіон України, майстер спорту по 4 видам, заслужений майстер спорту) – годинники «летіли» після поєдинків. Перший годинник Руденку був подарований у Монте-Карло, куди той прилетів на вручення нагороди. Після цього у правоохоронця було 7 чи 8 годинників, а після того, як про його дороговартісний годинник розповіли активісти Правого сектору в одній з телепередач, він носить його «як талісман».

«Я не маю цілі заробити грошей, але готовий чесно працювати, бо отримую від цього кайф. Мені подобається розслідувати, приносити потерпілим радість, відшкодовувати майно, знаходити злочинців. Отримую задоволення просто так, без особливого матеріального заохочення», - сказав Руденко.

На думку правоохоронця, найсильніша риса особистості – просити вибачення і вміти прощати. Найбільш неприйнятними злочинами для нього є наркобізнес, вбивство та згвалтування.

Новопризначений перший заступник поінформував присутніх, що знає про кримінальну справу проти активістів, розпочату за статтею «хуліганство», і планує зайнятися нею особисто: «Я вчора сказав, щоб її забрали із суду, і з сьогоднішнього дня вона буд розслідуватися у слідчому управлінні, буде даватись належна кваліфікація».

Також Михайло Руденко пообіцяв особисто проконтролювати хід справи про крадіжку майна житомирянина, учасника АТО Едуарда Мальованого з 11-го батальйону тероборони «Київська Русь», який зараз лікується від поранень у госпіталі і квартиру якого нещодавно пограбували.  

На підтримку Михайла Руденка висловився голова Житомирської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» Леонід Українець, сказавши, що особисто знає правоохоронця, бачив його на багатьох спортивних поєдинках і може охарактеризувати цю людину як справедливу і готову прийти на допомогу.

Як повідомляв Житомир.info, 25 вересня активісти пікетували обласне управління міліції через призначення Михайла Руденка першим заступником начальника управління УМВС в області.

Про біографію Михайла Руденка читайте тут.

Михайло Руденко був стриманий у спілкуванні і закликав громаду поважати одне одного і не перебивати

На думку Леоніда Українця, Руденко - це людина, яка вміє приймати поразку і любить справедливість

Годинник за 12 тис. євро, що став для правоохоронця "талісманом"

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі