Суспільство

Із санаторію «Тетерів» у Житомирській області планують виїхати додому 42 переселенця

1 October 2014, 18:23

Із санаторію «Тетерів», розташованого у місті Коростишів Житомирської області, з 1 жовтня планують виїхати 42 особи з числа 364 вимушених переселенців, які наразі проживають у санаторії.

Про це під час засідання регіонального координаційного штабу з питань розміщення громадян у Житомирі повідомив директор санаторію «Тетерів» Василь Дікарев.

«Заклад почав приймати переселенців зі східних областей з кінця травня 2014 року. За весь період через санаторій пройшло 826 осіб. 364 людини, які зараз мешкають у санаторії, волонтери забезпечують триразовим харчуванням», - сказав він.

Зі слів Василя Дікарева, основна проблема санаторію – забезпечення теплом, поки що лише один корпус опалюється електроенергією. Волонтери пообіцяли придбати 2 котли для закладу, які допоможуть постачати тепло майже на всі корпуси. Крім того, тривають переговори щодо безкоштовного встановлення цих котлів.

Як повідомляє прес-служба управління ДСЧС в Житомирській області, 30 вересня співробітники управління привезли у санаторій «Тетерів» польові кухні. У зв’язку з тимчасовим заощадженням електроенергії в осінньо-зимовий період може виникнути ситуація, коли приготування їжі для 360 чоловік стане неможливо. Тепер у закладі з’явилася можливість куховарити в незалежності від подачі електроенергії.

Як повідомляв Житомир.info, у готелі «Житомир», де проживає 287 переселенців, електричні кабелі не витримують навантаження усіх електроприладів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі