Політика

Борислав Розенблат: Ми зробимо усе, щоб відновити збройні сили і вони були гордістю нашої країни

2 October 2014, 16:34

Провідати поранених військовослужбовців у Житомирський військовий шпиталь приїхав героїчний полковник Юлій Мамчур.

Командир бригади тактичної авіації прославився під час березневих подій у Криму, коли повів за собою військових, які з українським прапором в руках рушили на озброєних російських спецпризначенців і виконували гімн України.

Разом з Бориславом Розенблатом і заступником командира 30-ї бригади Сергієм Заболотним він крокує коридорами госпіталю, цікавиться потребами і бажає військовослужбовцям швидкого одужання.

Військовослужбовці гостеві раді. Тиснуть полковнику руку і просять сфотографуватися. Нині на лікуванні у військовому шпиталі знаходиться 309 пацієнтів, серед яких і поранені, і травмовані учасники АТО. На умови перебування вони не скаржаться.

Лікарі і військовослужбовці говорять про неабияку підтримку благодійників і волонтерів.

«Борис Семенович Розенблат, я не очікував, що є такі люди – справжні патріоти України, готові нам допомагати у складну хвилину. Тому що ті тепловізори, які він нам закупив, не раз рятували життя моїм солдатам на передовій, - каже Сергій Заболотний, заступник командира 30-ї окремої механізованої бригади. – Також ми дуже вдячні Юлії Толмачовій, яка не раз була на передовій. Сама приїжджає, сама привозить речі і посилки військовослужбовцям. Кожного разу вона їде, каже - «це був мій крайній виїзд», і в той же час знову телефонує і каже: «я скоро буду, чекайте».

Вирішення проблем армії нині мають бути пріоритетними у державі, вважає Борислав Розенблат:

«Після того, що ми сьогодні отримали у 14-му році, ми на довгі покоління запам'ятаємо цю ситуацію, коли Україна залишилась без своїх збройних сил. Але ми зробимо все для того, щоб їх не тільки відновити, а щоб вони дійсно були гордістю нашої країни».

Юлій Мамчур додає: «Президентом була доведена до нашого загалу стратегія 2020, в якій визначені пріоритетні напрямки - це фінансування збройних сил, тому що зараз фінансування збройних сил і оборонного сектору - приблизно 1% ВВП. Це дуже мало. Тобто в 5 разів буде збільшено фінансування оборонного сектору. Тому нам у даному випадку треба об'єднатися навколо Президента».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі