Місто

У Житомирі бійця АТО, який після поранення повернувся додому, не зараховують до коледжу

3 October 2014, 13:01

Повернувшись з зони АТО, Володимир Оліщук вже місяць намагається вступити до житомирського коледжу. На війні Володимир потрапив під мінометний обстріл: хлопцеві пошкодило ногу, роздробило кисть і ще один осколок влучив у шию та застряг у хребці.

Через тяжкі поранення Володимир майже місяць пролежав у шпиталі і не встиг подати документи до вишу. Для бійців, які повернулися з зони АТО, вступну кампанію було подовжено, але йому все одно відмовили.

«Нам обіцяли, що можна буде вступати, так як ми учасники бойових дій. А ті, хто поранений, мали бути на пільгах, на безкоштовному навчанні. Для мене відмова була шоком», - обурюється Володимир

До війни Володимир працював кранівником у механізованій колоні. Внаслідок поранення хлопець втратив працездатність і вища освіта для нього - єдина можливість на повноцінне життя.

У автодорожньому коледжі виправдовуються - вони б прийняли хлопця на навчання, але електронний реєстр студентів вже закрито. Навіть якщо на місцевому рівні юнака зарахують до вишу, то диплому він не отримає. Юнак звернувся до обласного управління освіти, де йому порекомендували написати офіційне звернення до міністерства.

Таких абітурієнтів, як Володимир, в Україні чимало і чиновники кажуть, що у міністерстві вже давно мали б розробити для них спеціальний алгоритм дій.

Володимир вже зібрав необхідні документи до міністерства і сподівається, що встигне стати студентом уже цього року. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі