Політика

Бандитські методи виборчої кампанії змусили депутата Житомирської облради вийти з «Батьківщини» та скласти мандат

13 October 2014, 14:13

 Депутат Житомирської обласної ради від ВО «Батьківщина» Валерій Кавун написав заяву про вихід із партії та про відмову від депутатського мандату.

Про це Житомир.info розповів сам депутат та пояснив причини своїх дій незгодою з «бандитськими методами ведення виборчої кампанії» окремих кандидатів від «Батьківщини» у Житомирській області.

«На з’їзді партії були висунуті кандидати по чотирьох округах: по Житомирському округу – Люда Янушевич, по Чуднівському округу – Олег Білецький, по Бердичівському округу – Гринчук Сергій Іванович, по Новоград-Волинському округу – Гончарук Віктор Васильович. Це все люди, які знані в області, які багато років працюють в партії «Батьківщина». Ці чотири прізвища були озвучені на з’їзді (партії), як того вимагає закон, цьому є десятки свідків – делегатів з’їзду, в тому числі Віталій Йосипович Фарнцуз. Через деякий час на сайті Центрвиборчкому в одному з округів Житомирської області (Малинський округ №66 – ред.) з’являється прізвище людини, яка на з’їзді не висувалась, але на сайті написано, що вона висунута партією «Батьківщина». М’яко кажучи, всі здивувалися, тому що є чітка норма закону, що висування кандидатів – це виключно прерогатива з’їзду партії. А це так звані «парашутисти» і те, про що я писав у заяві – це робота тих людей», - сказав Валерій Кавун.

Він розповів про події 11 жовтня в офісі «Батьківщини» у райцентрі Малин – центр виборчого округу №66.

«По-бандитські вриваються в офіс партії «Батьківщина», рвуть агітлітературу, погрожують вбивством людям. Кандидат від «Батьківщини» вривається в офіс Малинської міської партійної організації партії «Батьківщина», починає там все трощити, починають ображати людей, починають займатися рукоприкладством. Тобто в кращих традиціях Партії регіонів, з якою я воював останні роки, тільки повторює це, на жаль, людина, яка позиціонує себе кандидатом від партії «Батьківщина», - розповів Кавун.

Валерій Кавун каже, що відразу ж звернувся до керівництва партії та сподівався, що 12 жовтня, на з’їзді буде дана належна оцінка цим подіям, але цього не сталося.

«Керівництво партії не прийняло ніяких мір і я вважаю, що тим самим вони підтримали цих людей. Крім мене ще є люди, які були присутні при подіях у Малинському офісі і можуть дати покази, якщо треба, але я зараз не маю на увазі якесь розслідування кримінальне. Партія не відмежувалася від цих подій і тому я не бачу подальшої можливості перебувати у партії і не маю права представляти партію «Батьківщина» у Житомирській обласній раді», - підкреслив Валерій Кавун.

Кавун також зазначив, що з приводу подій у Малині він та його однопартійці до міліції не зверталися.

Нагадаємо, в грудні 2011 року депутат облради Валерій Кавун відмовився отримувати грамоту та цінний подарунок від «аморальної влади», яка посадила за грати лідера партії Юлію Тимошенко.

Як повідомляв Житомир.info,12 жовтня кандидат від ВО «Батьківщина» по 63-у Бердичівському мажоритарному округу Житомирської області Сергій Гринчук знятий з виборів рішенням з’їзду політичної партії. Залишилося четверо кандидатів від партії: Людмила Янушевич (62-й Житомирський округ), Віктор Гончарук (65-й Новоград-Волинський округ), Петро Рябенко (66-й Малинський округ) і Олег Білецький (67-й Чуднівський округ).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі