Суспільство

В Овручі Житомирської області встановили пам’ятну дошку 25-річному солдату, котрий загинув на Сході

13 October 2014, 14:51

10 жовтня на подвір’ї Овруцької загальноосвітньої школи №1 урочисто відкрили меморіальну дошку солдату Сергію Першку, котрий загинув 14 серпня у зоні АТО.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

Сергій Пешко народився у 1989 році в селі Дубовий Гай Овруцького району. Навчався в Овруцькій школі №1. Проходив військову службу за контрактом у миротворчих військах. В зоні проведення антитерористичної операції перебував у складі 30-ї окремої механізованої бригади міста Новограда-Волинського.

Сергій мріяв про власну домівку, про сім’ю, але неоголошена війна обірвала його життя. У героя залишилися батьки і старший брат. Але хлопець не міг спостерігати за військовими подіями вдома - у кімнаті героя залишився прапор з написом «Ніхто, крім нас».

Сергія Пешка поховали на військовому кладовищі в Овручі, а меморіальна дошка на стіні школи нагадуватиме прийдешнім поколінням, що тут навчався їх земляк-герой.

Як повідомляв Житомир.info, у 7 жовтня  Лугинському районі Житомирської області відкрили три дошки на честь загиблих земляків у зоні антитерористичної операції – Валерія Юрченка, Сергія Гуца та Петра Яцковця.

Фото прес-служби Житомирської обласної державної адміністрації

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі