Влада

У Житомирі відбувся концерт до Дня козацтва і Дня створення УПА

14 October 2014, 17:39

З нагоди Дня створення УПА та Дня козацтва 14 жовтня у залі Житомирської облдержтелерадіокомпанії відбувся урочистий захід.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради.

Почесними гостями свята були ветеран Повстанського війська, житомирянин Степан Линишин і письменниця Ярослава Павлюк, яка цього дня презентувала свою книгу «На вічній варті».

Зі святковим концертом виступили Академічна школа хореографічного мистецтва «Сонечко» та студенти Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. Івана Огієнка.

До учасників заходу звернулися заступник голови обласної ради Руслан Годований і заступник голови ОДА Ярослав Лагута.

«Бачимо, що у залі присутні багато молодих людей, які народилися в незалежній Україні. Всі ви розумієте, що в історії нашої держави є багато фактів, які приховувалися, перекручувалися. Сьогодні нарешті можемо і повинні говорити про вагомий внесок воїнів УПА у перемогу в Другій світовій війні. Вони боролися одночасно проти диктаторських режимів і за незалежність України. Просимо вибачення в усіх живих ветеранів УПА, яких нині в області проживає 20, за роки невідомості, за відсутність уваги і поваги. Дякуємо за ваш патріотизм, героїзм і силу духу», - сказав Руслан Годований.

Руслан Годований подарував ветерану УПА Степану Линишину картину, придбану на благодійному Покровському ярмарку, що відбувся 13 жовтня. На ярмарку були представлені вироби ручної роботи, виготовлені учнями і студентами 83 навчальних закладів.

Кошти від продажу будуть використані для допомоги пораненим Житомирського військового госпіталю.

Свою картину Ярослав Лагута подарував Ярославі Павлюк.

Ярослава Павлюк роздає автографи

Ярослав Лагута, Руслан Годований

Картина для Степана Линишина, придбана на благодійному ярмарку

Ярослава Павлюк,  Степан Линишин

Фото прес-служби Житомирської обласної ради

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі