Суспільство

Українські художники продають свої картини на аукціоні, щоб допомогти пораненим бійцям з Житомирської області

14 October 2014, 19:28

Понад 5 мільйонів гривень були виручені з продажу картин провідних українських художників у перший день доброчинного проекту «Мистецтво, що рятує…».

Про це повідомляє прес-служба «Ощадбанку», який є ініціатором благодійного аукціону.

За повідомленням прес-служби банку, зібрані кошти будуть спрямовані на адресні рахунки 50 важкопоранених бійців української армії, які потребують комплексного лікування та тривалої реабілітації.

50 провідних українських митців надали свої твори для цього проекту: Олександр Бабак, Володимир Будніков, Мирослав Вайда, Олександр Верещак, Ігор Гайдай, Ігор Гусєв, Ніна Денисова, Олександр Друганов, Ілля Ісупов, Жанна Кадирова, Ірина Каленик, Микита Кравцов, Анатолій Криволап, Олександр Король, Володимир Костирко, Петро Лебединець, Оксана Левченя-Константиновська, Антон Логов, Павло Маков, Максим Мамсіков, Микола Малишко, Микола Маценко, Роман Мінін, Станіслав Перфецький, Євген Равський, Влада Ралко, Олександр Ройтбурд, Степан Рябченко, Арсен Савадов, Олексій Сай, Тиберій Сільваші, Віктор Сидоренко, Юрій Соломко, Марина Скугарєва, Олег Тістол, Ілля Чічкан, Маша Шубіна, Ігор Янович та інші.

«Я дуже вдячна художникам, які у цьому проекті виступили фактично як меценати. Це дійсно мистецтво, що рятує», - підкреслила директор НКММК «Мистецький Арсенал» Наталія Заболотна.

Експозиція в Мистецькому Арсеналі тривала з 3 по 12 жовтня. У проекті були представлені 50 картин і 49 світлин українських воїнів. В перший же день аукціону було зібрано понад 5 мільйонів гривень: більшість картин були продані за ціну, що значно перевищує заявлену у каталозі.

Серед 50 важкопоранених військових, які завдяки даному проекту отримають кошти на лікування і протезування, є і бійці з Житомирської області:

Барановський Микола

Білозеров Олександр

Гордійчук Сергій

Коцута Ігор

Козаченко Андрій

Кузнецов Владислав

Мальований Едуард

Сторожук Сергій

Фото Олександра Чекменьова

Нагадаємо, Житомир.info постійно публікує інформацію про поранених військовослужбовців з Житомирської області та надає достовірні банківські реквізити, на які можна надсилати кошти для адресної допомоги військовим. Станом на 14 жовтня відомі імена 25 військових з Житомирської області, які потребують коштів на лікування, протезування чи реабілітацію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі