Місто

У Житомирі мешканці мікрорайону знайшли спонсора і встановили дитячий майданчик

16 October 2014, 17:07

16 жовтня мешканці приватного сектору мікрорайону «Рудня» (район польського цвинтаря та вулиці Короленка) у Житомирі зібралися на радісну подію: встановлення дитячого майданчика.

Поки бабусі розповідали, як тут, біля річки Кам’янка, розважалися діти 20-30 років тому, жінки й діти спостерігали, як чоловіча половина вкопувала та бетонувала елементи майданчика.

«Отут, де посадки, і виросли наші діти. Тут травичка була, вони тут у футбол грали. А зараз діти у провулку пилюку піднімають. Тепер вони будуть триматися купи», - задоволено каже одна з мешканок.

Жінки кажуть: нічого б не було, якби мешканець цього мікрорайону Олексій Ясюнецький не зважив на нарікання тутешніх жителів і не почав шукати спонсора, який би профінансував будівництво майданчика. Звичайний житомирянин, не чиновник і не кандидат у депутати, зайнявся цією справою, щоб було де гратися, найперше, його дитині.  

«Вперше за багато десятиліть нам таке добро. Ми не дали жодної копійки. Це ініціатива нашого сусіда, який взявся нам допомогти, за що ми дуже сильно йому вдячні. Тому що розуміємо, що це коштує гроші, які самі ми б дуже довго збирали. Все-таки діти не ходять попід парканами», - говорить пані Надія.

«До мене звернулися місцеві мешканці з проблемою, що немає де облаштувати дозвілля дітей. Це приватний сектор, і найближчий майданчик за 2 чи 3 кілометри звідси, у дворі багатоповерхівки. Зібрали 81 підпис. Потім поставив питання, хто зможе це профінансувати. Я звернувся до свого товариша, директора товариства «БТК-Центр Комплект» Юрія Опанасюка. Він залюбки взявся нам допомогти, профінансував. Йому сподобалося, і він запевнив, що подібні заходи в Житомирі будуть тривати і надалі. Це нічого спільного з політикою не має – ні я, ні Юрій Анатолійович не балотуємося у жодну з рад. Це тільки приклад самоорганізації населення. Ми вважаємо, що люди мають розраховувати не на кандидатів, а брати ініціативу в свої руки і працювати задля блага своїх дітей», - сказав Олексій Ясюнецький.

«Серед мешканців цього мікрорайону є сім’ї, чиї сини, чоловіки і батьки зараз перебувають у зоні антитерористичної операції. Мене це настільки пройняло, що я не міг не відгукнутися на заклик побудувати тут дитячий майданчик. Олексій звернувся до нас. Наш Центр неодноразово брав участь у різних соціальних неполітичних проектах. Сьогодні ми профінансували будівництво цього майданчика, людям це сподобалось, гадаю, сподобається і дітям», - каже Юрій Опанасюк.

На запитання, у скільки обійшлося встановлення майданчика, директор Центру відповів приблизно так: «Не хотілось би озвучувати якісь цифри у цей важкий час. Адже це не тільки вартість матеріалу, зокрема, використання більш екологічної деревини, а й інтелектуальна праця людей – підбір дизайну та кольору. Коли одні чоловіки воюють, ми – представники бізнесу – маємо зробити так, щоб принаймні їхнім дітям було комфортно гратися на власній вулиці».

На майданчику гратимуться не лише діти з провулку, де нараховується близько 20 будинків, а й маленькі мешканці вулиці Короленка та всього мікрорайону, - говорять люди.

Олексій Ясюнецький каже, що за збереження та цілісність гойдалок відповідатиме він та уся громада, яка працювала тут сьогодні, а трохи згодом він планує огородити майданчик.

Також мешканці мікрорайону Рудня озвучили ще дві проблеми - освітлення та затоплення їхнього провулку в сезон дощів.

Юрій Опанасюк та Олексій Ясюнецький

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі