Влада

Депутат міської ради запропонувала виділити квартиру начальнику Житомирського військового інституту

17 October 2014, 15:44

Депутат Житомирської міської ради Ірина Янчук запропонувала виділити житло начальнику Житомирської інституту ім. С.П. Корольова Юрію Данику, однак у відділі по обліку та розподілу жилої площі міської ради вирішили, що це суперечить нормам чинного житлового законодавства.

Проект рішення сесії міської ради «Про виділення відомчого житла в м. Житомирі начальнику військового інституту ім. С.П. Корольова», внесений Янчук, опублікований на офіційному сайті мерії.

«У зв’язку з необхідністю створення позитивного іміджу Збройних Сил України, з метою залучення висококваліфікованих, професійних кадрів до міста Житомира, міська рада вирішила: виділити квартиру з міського житлового фонду для забезпечення відомчим житлом начальника військового інституту ім. С.П. Корольова», - йдеться у проекті рішення.

Нижче подано текст зауважень відділу по обліку та розподілу жилої площі міської ради, згідно з яким проект рішення суперечить законодавству.

«Розглянувши представлений проект рішення Житомирської міської ради відділ по обліку та розподілу жилої площі міської ради повідомляє, що проект суперечить нормам чинного житлового законодавства», - йдеться у зауваженнях.

«По-перше, надання житла та видача ордерів є виключною компетенцією виконавчого комітету міської ради, а не повноваженням Житомирської міської ради.

По-друге, нормами Житлового кодексу не передбачено право виконавчого комітету ради виділення відомчого житла, так як ст.16 Житлового кодексу передбачає, що компетенцією виконавчих комітетів міських рад є прийняття рішення щодо надання жилих приміщень лише у будинках житлового фонду Ради.

По-третє, важливою умовою при прийнятті рішення щодо надання житла є необхідність перебування громадян на обліку потребуючих поліпшення житлових умов та обов’язкове дотримання порядку черговості при наданні жилих приміщень (ст. 40, 42, 43, 45 Житлового кодексу Української РСР).

Даник Ю. Г., на квартирному обліку при міськвиконкомі не перебуває, тому немає законних підстав для розгляду питання забезпечення житлом його сім’ї за рахунок територіальної громади міста», - пояснюють у відділі по обліку та розподілу жилої площі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі