Політика

Головний пріоритет для «Сильної України» в економічних реформах, - Володимир Фесенко

19 October 2014, 12:31

Проведення економічних реформ залишається головним пріоритетом для партії «Сильна Україна» та її лідера Сергія Тігіпка, вважає політолог Володимир Фесенко.

«Для «Сильної України» економічні реформи - не порожній звук, а пріоритет діяльності. Партія готова боротися за реформи з опозиції, але при необхідності буде співпрацювати з чинною владою для їх проведення», - підкреслив Фесенко.

Експерт зазначив, що в рядах партії зібралися представники реформаторського крила колишньої влади, які змушені були піти зі складу уряду через конфлікт з прем'єром Миколою Азаровим. «Тігіпко, Хорошковський - вони завжди були схильні до економічних реформ, але покинули склад уряду через конфлікт з Азаровим (з питань проведення реформ)», - нагадав Фесенко.

Політолог також додав, що в «Сильної Україні» присутні представники індустріальних кіл, а також відомий в українському бізнесі людина, Ігор Мазепа.

У той же час, стратегія «Сильної України» відрізняється від «Опозиційного блоку» прагматичним підходом до поточної ситуації. «Вже традиційно Сергій Тігіпко і« Сильна Україна »виступають в ролі прагматичною опозиції. «Опозиційний блок» вибрав дуже агресивний стиль, сенс якого нагадує фразу Азарова, що в усьому винні «попередники». Цей стиль використовувався на парламентських виборах 2006 року, президентських виборах 2010 року », - нагадав експерт.

У той же час, у «Сильної України» більш прагматичний, конструктивний підхід, вони теж критикують нинішню владу, але з обґрунтованими позиціями, вважає Фесенко. «Сильна Україна» претендує на звання прагматичною опозиції, а «Опозиційний блок», хоча він і заявив себе партією миру, виступає в ролі опозиції агресивною. Насправді в «Опозиційному блоці» зібралися опортуністи і пристосуванці », - підкреслив Фесенко.

РБК

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі