Події

За вихідні міліція у Житомирській області зареєструвала шість повідомлень про порушення під час виборів

20 October 2014, 10:54

 За 18-19 жовтня у Житомирській області правоохоронці зафіксували шість повідомлень про порушення під час проведення позачергових виборів до Верховної Ради.

Відповідна інформація занесена до ГІС «Вибори-2014» на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Станом на ранок 20 жовтня сайт МВС повідомляє про наступні звернення з приводу порушень за минулі дві доби:

18 жовтня о 13.00 до міліції надійшла інформація про те, що в с. Іванівка Житомирського району Житомирської області поблизу клубу, редактор газети В. Івановський забрав у волонтера передвиборчу агітацію.

18 жовтня о 14.55 до міліції міста Коростень Житомирської області надійшла інформація про те, що по вул. Сосновського, 38 невстановлені особи на агітаційній палатці КПУ зробили напис образливого змісту.

18 жовтня о 16.30 у м. Малин Житомирської області до міліції із заявою звернувся місцевий житель з приводу того, що цього дня близько 13.00 в даному місті під час виконання ним громадських робіт під патронатом кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 66 самовисуванця Бондарчука Д.В., між заявником, який в числі інших осіб виконував роботу, та невстановленими особами, які розповсюджували агітаційні листівки кандидата в народні депутати України від ВО «Батьківщина» в одномандатному виборчому окрузі № 66 Рябенка П.К., зриваючи при цьому агітаційні листівки Бондарчука Д.В., виник конфлікт, в ході якого невідома особа нанесла тілесні ушкодження заявникові у вигляді синця на обличчі. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.296 КК України (хуліганство).

19 жовтня о 10.47 у смт. Народичі Житомирської області до міліції по телефону надійшло повідомлення від жительки с. Новий Дорогинь Народницького району про те, що цього ж дня о 10.30 у даному селі певна громадянка пропонує виборцям по 100 грн. за голосування на виборах за кандидата в народні депутати України Литвина І. Проводиться перевірка.

19 жовтня об 11.50 у м. Коростень Житомирської області до міліції із заявою звернувся громадський помічник кандидата у народні депутати України від партії «Блок Петра Порошенка» по одномандатному виборчому округу № 64 Арешенкова В.Ю. про те, що цього дня близько 09.30 у даному місті невідома особа розповсюджувала агітаційні матеріали неправдивого змісту відносно зазначеного кандидата, які не містять відомостей відповідно до вимог виборчого законодавства. Проводиться перевірка.

19 жовтня у смт. Черняхів Житомирської області надійшло телефонне повідомлення від народного депутата Журавського про те, що 18 та 19 жовтня невідомі особи в с. Новосілка Черняхівського району без його відома роздавали печиво, цукерки та 50 гривен від його імені, на що він заперечує.

Нагадаємо, що всі зафіксовані за суботу та неділю звернення стосуються трьох округів: №64 (центр - м.Коростень), №66 (центр м.Малин) та №67 (центр м.Чуднів).

Всього з початку виборчої кампанії у системі «Вибори-2014» по Житомирській області зафіксовано 37 повідомлень про порушення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі