Політика

Справедливість відновлено. Будівлю «АТБ» по вул. Київська, 6 у Житомирі демонтували

20 October 2014, 12:22

П’ять років невідомі забудовники за сприяння регіоналів Володимира Дебоя та Олега Попова маніпулювали документами з міської ради. На неіснуючу фірму за 1 % від реальної вартості була виділена ділянка в історичній частині міста. Замість красивого проекту з вбудованим центром соціально-культурного призначення нахаби почали зводити те, що житомиряни назвали «Біляш-Палац», або ж «ангар АТБ». Усі спроби житомирських активістів спочатку переговорами, а потім у судовому порядку «вкоськати» будівельних хапуг зупинялись стінами корупції держчиновників та суддів епохи Януковича. При цьому забудовники під будівлю захопили частину прилеглих територій, що належали мешканцям сусідніх будинків.

Пройшовши за декілька років усі суди, житомирські активісти і новообрана міська рада отримали на руки всі документи, що скасовують будівництво та відновлюють право власності на земельну ділянку за міською громадою. Тому, залишившись без документів, спортсмени-«тітушки» в кращих традиціях захопили та зірвали 30 вересня засідання архітектурно-містобудівної ради Житомира, а громадських активістів було побито.  На цьому ж засіданні Борислав Розенблат пообіцяв зробити усе можливе, щоб захистити історичний центр Житомира від забудови.

Свою обіцянку кандидат виконав. 17 жовтня 2014 року увійде в історію міста як День знесення пам’ятника корупції Дебоя. Біля вул. Київської, 6 зібрались сотні небайдужих житомирян. Незавершену будівлю «АТБ» почали демонтувати. 18 жовтня все було закінчено.

У найближчий час будуть проведені громадські слухання щодо майбутнього оформлення ділянки. Переважає думка про парк Героїв, присвячений Небесній Сотні та загиблим в АТО. Можна бути впевненими, тут не буде незугарної багатоповерхівки чи магазину, яких поруч достатньо.

Борислав Розенблат особисто керував демонтажем

Пятирічна боротьба проти незаконних забудовників завершилась за півтори доби

Дружба

Разом з громадськими активістами на звільненій ділянці

Фото Сергія Григорчука

Прес-служба Борислава Розенблата

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі