Політика

В Житомирі презентували короткометражку місцевих кінематографістів

20 October 2014, 13:12

«Житомирська звичайна» - короткометражний фільм місцевих кінематографістів з такою назвою презентували в кінотеатрі «Україна». Автори фільму вважали своїм завданням показати багатогранність та глибину дитячого внутрішнього світу. За словами автора сценарію, Тараса Стрільчика, йому з режисером Дмитром Голумбевським вдалося досягнути мети.

«Ну, вийшло краще ніж я чекав, я скажу, відверто, тому що два дні зйомок, в екстремальних умовах. Ми трошки випадали з графіку, і деякі сцени доводилось знімати при штучному освітленні. Цього просто не видно в фільмі, тому що гарно змонтовано, але насправді були проблеми, і в мене, чесно кажучи, були побоювання, як фільм виглядатиме після «final cut», але я подивився і, в принципі, мене все влаштовує», - розповідає Тарас Стрільчик.

За словами представників обласного осередку «Народного Фронту», які взялися допомагати у зйомці короткометражного кіно, результат роботи житомирських кінематографістів приємно вражає.

«Найбільше вразило те, що житомирські діти так гарно можуть грати не будучи професійними акторами, і, звичайно, наскільки вони віддаються ролі і наскільки вони, взагалі, переживали. Ну, фантастичні відчуття. Ті, хто знімав, все що просили ми з нашої сторони, зі сторони «Народного фронту», забезпечили, організаційну допомогу на знімальному майданчику. І велика подяка всім акторам, режисерам, Дмитру Голумбевському, який все це здійснив. І я вважаю, що такі події для Житомира дуже потрібні, оскільки треба розуміти, що Житомир теж може стати культурною столицею України», - каже перший заступник голови обласного штабу «Народного Фронту» Руслан Годований.

Режисер та автор сценарію планують зняти повнометражне кіно, але поки що не розголошують, про що саме.

Переглянути фільм «Житомирська незвичайна...» можна тут (посилання на кіно https://www.youtube.com/watch?v=4ILjbBwlsHM&feature=youtu.be)

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі