Політика

Віталій Журавський: Ця виборча кампанія найбрудніша на моїй пам’яті

20 October 2014, 18:09

 Народний депутат Віталій Журавський розповів, хто і чому оголосив йому війну на Житомирщині і чому брудні технології опонентів проти нього недієві.

- Виборча кампанія добігає кінця. В чому, на Вашу думку, її відмінність від попередньої?

- Вона надзвичайно брудна і проходить з порушеннями чинного законодавства. Ви подивіться на стовпи вулиць і площ. Все засмічено плакатами і листівками, які видані в підпільних типографіях без вихідних даних – за відсутності інформації про замовника і тираж. За рівнем цинізму та брехні щодо мене ця кампанія перевершила усі попередні разом узяті. Чесні політики роблять так: маєш претензії до опонента – виступаєш публічно на радіо, телебаченні, в газетах. Цього немає. Натомість обклеюються стовпи, засіваються площі листівками, які містять суцільні вигадки. Загальновідомо, наприклад, що я допомагаю учасникам бойових дій на сході, купую їм бронежилети, шоломи, ліки і медичне устаткування для госпіталів, перераховую кошти в благодійні фонди, які допомагають родинам військовослужбовців. В парламенті голосував за додаткове виділення Збройним Силам понад 14 мільярдів гривень. За цю позицію мене позбавили права в’їзду  до Російської Федерації і Криму. А в листівках, яким засмічені райони округу, брешуть, що я начебто фінансую терористів.

- І як Ви із цим боретесь?

- Я розраховую на здоровий глузд своїх земляків, на їх мудрість і розум. Вони здатні розібратися у всьому самостійно.

- Хто оголосив Вам війну?

- Це ті самі, що влаштували моє побиття 16 вересня біля Верховної Ради, організували напад на мене 26 вересня у селищі Нова Борова.  Це ті люди, які хочуть одноосібно володіти природними багатствами Житомирщини. Я цього ніколи не допущу. Тому на  моє місце вони намагаються всадити маріонетку, яка б сліпо виконувала їхню волю. На цю роль вони підібрали людину,на яку мають компромат і яка не може їм суперечити. 

- А чим Ви відрізняєтесь від ваших конкурентів?

- Послухайте, ви знаєте хоча б про один випадок, коли Журавський в компанії з відморозками і бойовиками зривав комусь зустрічі з виборцями, або обливав своїх опонентів брудом? Моя кампанія – це виключно звіт за роботу в окрузі впродовж останніх двох років і плани на майбутнє. Але жоден із 30 кандидатів у народні депутати по 66 округу не зробив і одного відсотку від того, що зроблено мною.

- Маєте на увазі Вашу благодійну діяльність?

- Доброчинність – це лише частина тієї роботи, яку я виконую. Проте на  час виборчої кампанії я взяв паузу, аби мене не звинувачували в заграванні до виборця. Одразу після своєї перемоги, я продовжу працювати в тому ж режимі що і до початку виборчої кампанії. Левову частку свого щомісячного заробітку, як і раніше, планую перераховувати на благодійну діяльність. До речі, я ніколи не користувався і не користуюсь пільгами, які надає депутатам держава.

- Ви один із найбільш конструктивних і послідовних критиків уряду.  Ви справді вважаєте, що він не здатний змінити країну?

- Так, бо в уряді повинні працювати не люди з вулиці, а професіонали. За винятком декількох міністрів, решта – до роботи в Кабміні просто не підготовлені. Це видно за результатами його роботи. Усі свої провали уряд списує виключно на події, що відбуваються на сході, корупція набула нечуваних розмірів. І новий парламент має покласти цьому край.

- Є інформація про те, що один із кандидатів в народні депутати їздить по округу і роздає гроші. Як ви це прокоментуєте?

- Ми йому в цьому не заважаємо. Хай роздає. Виборець у нас на Житомирщині розумний. Гроші візьме, а проголосує по совісті.

- Ви явний лідер на цих виборах. З ким плануєте співпрацювати в новому парламенті?

- Я людина мирна і компромісна. Як безпартійний депутат, за яким не стоїть жодна політична сила, працюватиму з усіма, хто відстоюватиме територіальну цілісність, незалежність України і боротиметься за зміни на краще.

Прес-служба Віталія Журавського

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі