Політика

У Житомирі пройшов патріотичний захід «Козацькому роду нема переводу»

20 October 2014, 20:05

«Козацькому роду нема переводу» - під таким гаслом 18 жовтня у Житомирі пройшов патріотичний захід, приурочений до Дня українського козацтва та свята Покрови. На відвідувачів чекали майстер-класи, а також виступи фольклорних гуртів. Кандидат у народні депутати Валерій Онопрієнко, за сприяння якого відбувся концерт, каже - захід спрямовано, в першу чергу, на підняття патріотичного духу житомирян.

«Вирішили провести цей захід, який є символом об’єднання, який є символом відродження, тому що козацьке свято - це свято Покрови, Божого благословіння і я сподіваюсь, що Матір Божа покриє своїм покривалом не тільки наших воїнів, а й збереже всю Україну», - сказав Валерій Онопрієнко.

Діти, які прийшли на захід, могли взяти участь у дитячих розважальних програмах та написати листи, які відправлять бійцям у зону АТО.

«Це листи, які писали діти бійцям в зону АТО, хоча, яке там АТО. Це листи, які писались на війну, які безумовно туди будуть доставлені і ці листи є оберегом для кожного воїна, бо вони ці листи тримають біля серця», - говорить Валерій Онопрієнко.

На свято також завітав і колектив «Люті козаки», які розважали глядачів та продемонстрували козацькі бойові мистецтва. Вони кажуть: зараз такі заходи особливо важливі, щоб нове покоління незалежної України пам’ятало свою історію та звичаї.

«Ми живемо в такий час, коли вже виросло нове покоління, яке вже не знає того, що було до цього, я маю на увазі, Радянський Союз, яке вже росте в Україні і для якого дуже важливо просякнути цим духом», - кажуть учасники гурту «Люті козаки».

На концерті також виступив гурт Mad Heads XL, які виконали для присутніх як усім відомі хіти, так і нові пісні, та вшанували тих, хто в цей самий момент захищає нашу країну.

Житомиряни кажуть, що такі заходи зараз важливі задля підтримання патріотичного духу в країні.

«Ми вважаємо, що такі концерти дійсно піднімають патріотичний дух нашої країни. Можливо не так часто, але вони потрібні», - говорить відвідувачка заходу Ганна Хвелось.

Загалом захід тривав близько 10 годин і закінчився вогняним шоу. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі