Політика

Пам’ятник «Борцям за єдність і незалежність України» встановили у Чуднові

20 October 2014, 22:26

Пам’ятник «Борцям за єдність і незалежність України» відкрили у Чуднові. Більше сотні людей забралися, щоб вшанувати пам’ять загиблих героїв, в тому числі і трьох чуднівчан, які загинули на сході країни.

«В першу чергу, ми хочемо вшанувати пам’ять тих хлопців, які загинули на Майдані, тих, хто сьогодні продовжує страшну війну на сході України, тим трьом хлопцям нашого району, які загинули, на превеликий жаль, на тій жахливій війні»,- зазначив перший заступник Чуднівської РДА Петро Яригін.

Меморіал освятили священнослужителі української православної та греко-католицької церков. Голова Чуднівської районної ради Валерій Копчик каже: це місце має для всіх стати нагадуванням про події, які призвели до жертв.

Голова Бердичівської самооборони та кандидат у народні депутати Сергій Адам’як наголошує: такі пам’ятники дійсно дуже важливі, адже вони є запорукою пам’яті майбутніх поколінь.

«Це просто обов’язок кожної громади, щоб ці пам’ятники були, щоб вони нагадували нам про нашу історію, щоб ми більше ніколи не робили таких помилок. Справа дуже потрібна, тому що на пам’яті цих героїв, на їхніх подвигах буде формуватися наше наступне покоління», - відмітив Сергій Адам’як.

Втім, не всі присутні вважають, що зараз на часі відкривати подібні меморіали. Координато «Самооборони м. Бердичева та Бердичівського району» Володимир Сенча каже: люди самі встановлять пам’ятники, коли в Україні настане спокій.

«Я вважаю, що недоречно зараз відкривати пам’ятники. Це після відбудови нашої країни народ поставить їх сам. тому що зараз ці пам’ятники відкривають ті люди, які самі приймали участь в розгоні Майдану», - сказав Володимир Сенча.

Наприкінці заходу біля меморіалу посадили молоді пагони калини та заспівали національний гімн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі