Політика

Де навчалась дочка кандидата; мікрорайон, який краще центра міста; або Освітяни про Валерія Онопрієнка

21 October 2014, 10:54

Освітяни – особливі люди. Виховуючи у молодій людині потреби до пізнання світу, вони віддають свої сили, знання та досвід.  Хто, як не вони, психологи душ, можуть відрізнити «правду і кривду». Бачать всі «таємні закутки» характеру, знають, чого насправді людина хоче…

Ми звернулись до освітян, з якими стикався у своєму житті Валерій Васильович Онопрієнко, кандидат у народні депутати. Завдання було поставлене звичне для їх професії – надати характеристику цієї людини. Чи дійсно це кандидат, за якого варто проголосувати?

Марія Рудак, поетеса, журналістка, викладачка гуртку «Молода надія» в ліцеї №25 м. Житомира,  волонтерка організації «Все робимо самі», сусідка Валерія Онопрієнка:

«Я дуже рада від того, що Валерій Онопрієнко балотується у Верховну Раду. Поясню чому. Тому що це людина, яка дослухається до всіх проблем містян, не тільки мешканців мікрорайону.

Він молодий, завзятий, грамотний. Він довів це своєю працею, щирим серцем, добром. Він людина духовно вихована: його можна побачити і на служіннях у Михайлівській церкві, звіряє свої вчинки з отцем Богданом, сповідається, причащається. Хоча не тільки він, уся його родина. Взагалі його сім’я – це для нас для всіх приклад.

До Валерія Васильовича постійно приходять, дзвонять. Сама не раз зверталась до нього від імені організації «Все робимо самі»: за допомогою, порадою. Дякуючи йому, наш мікрорайон відчуває себе чи не центром міста… Він намагається догодити усім нам. Ми такі «різношерсті», до нас важко знайти ключ до кожного окремо. Але дякуючи його справам, якими він намагається нас об’єднати, це можливо.

Я дуже хотіла б, щоб ця людина була у Верховній Раді. Він ніколи не вважав себе «над нами», він завжди був наш, з нами, і слава Богу! Він знає всі наші турботи, біди, тривоги, потреби. Тому я думаю, що саме йому ми можемо довіритись, бо ця людина стільки років нам служить вірою і правдою —  не під вибори, а від доброї душі».

 Людмила Тищук, завідувач Житомирського центру розвитку дитини №53 «АБВГДейка»:

«З Валерієм Васильовичем Онопрієнком ми знайомі більше 20-ти років, з того часу, як він привів до нас свою дочку. Ми знаємо його як дуже турботливого тата, порядного сім’янина та людину, яка постійно допомагає нашому садочку.

Не дивлячись на те, що дочка випустилась вже багато років назад, Валерій Васильович ніколи про нас не забував і у разі потреби ми завжди мали можливість звернутись до нього і були впевнені, що отримаємо допомогу.

Будучі депутатом міської ради, Валерій Васильович щороку нагороджував наших працівників, причому не тільки педагогів, як заведено до Дня працівників освіти, а всіх працівників, які своєю працею створюють матеріально-технічну базу і умови, необхідні для успішного розвитку дитини в нашому закладі.

Завдяки наполегливості Валерія Васильовича, постійним зверненням, він переконав депутатів міської ради, вдалося отримати необхідну суму коштів для установки спеціальної системи підігріву води для дитячого басейну садочка. Тепер басейн працює постійно, діти мають змогу загартовуватись водою, вчитися плавати.

Вважаю, що Валерій Васильович достойний представляти житомирську громаду в Верховній Раді і буде працювати на цю громаду. Я в цьому впевнена». 

Галина Корень, завідувач ДНЗ №71 м. Житомира «Срібне копитце»: 

«Наш дошкільний заклад знаходиться в мікрорайоні, в якому є депутатом Валерій Васильович Онопрієнко. І мені сьогодні приємно говорити про цю людину. Адже протягом всіх років, скільки він з нами співпрацює, він завжди поряд з нами. Він ніколи не забуває, що у дитячого садочка є проблеми: і матеріальні, і моральні. А тому нам завжди потрібний порадник — таким чудовим порадником є наш депутат.

Валерій Васильович щороку є активним учасником як покращення матеріальної бази дошкільного закладу, так і заохочення наших працівників. Щороку на Новий рік наші дітки отримують від нього подарунки. І при цьому потрібно сказати, що ми не просимо ці подарунки, а він сам щороку дзвонить запитує, скільки в садочку діток, щоб кожна дитина отримала свій сюрприз.

Він ніколи не забуває свято 8 Березня, День вчителя, завжди вітає. Кожний працівник дитячого садочка знає, хто депутат, що це Валерій Васильович Онопрієнко. Адже протягом багатьох років до цього ми навіть не знали, хто є депутатом від нашого мікрорайону.

Валерій Васильович надає матеріальну допомогу садочку. Завдяки йому придбано пральну машина, посуд на кухню, замінено підлогу, замінено частково вікна, покладено тротуарну плитку. Щороку допомагає іграшками. Наші дітки щороку беруть участь у концерті до Дня мікрорайону Малікова, за що отримують подарунки. На святі також нагороджуються кращі працівники нашого закладу.

Валерій Васильович цікавиться харчуванням у дитячому садку, як забезпечується заклад продуктами, якої вони якості. Цікавиться потребами у заміні технологічного обладнання, ініціює вирішення цих проблем.

Це надзвичайно добра та відповідальна людина. Совість, людська простота, гідність дають йому сили та змогу працювати так, як він працює: віддано, чесно і толерантно.

Мені бачиться, що якщо пройде Валерій Васильович в народні депутати, він ще більше буде допомагати місту, його мешканцям, і ми будемо пишатися, що ми маємо такого депутата».

Світлана Коротка, директор Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №27:

«Валерія Васильовича Онопрієнка знаю близько 15 років. Його дочка, Вікторія, вчилась у нашій школі. Дитина – з 1 по 11 клас була відмінницею, закінчила школу з золотою медаллю, дуже вихована, скромна дівчинка. Це не дивно, бо родина Онопрієнків відрізняється порядністю. Дуже поважаю його дружину Тетяну як досвідченого викладача англійської мови.

Батьки брали активну участь у шкільному житті. Так, Валерій Васильович був заступником загальношкільного батьківського комітету. Не було жодного року, коли він не допоміг  якимось чином школі, це продовжується і дотепер, після того, як його дочка закінчила у нас навчання.  Перераховувати дуже багато: це і спортивний інвентар, і мультимедійне забезпечення, і технічні засоби навчання… Все, за чим ми звертались – Валерій Васильович тим допомагав.

Нам дуже приємно його бачити на перших та останніх дзвониках. Валерій Васильович завжди вітає колектив, відзначає кращих вчителів. Його знають і поважають батьки, він користується заслуженим авторитетом. Взагалі, він приділяє особливу увагу освіті й медицині, захищає, відстоює.

Валерія Онопрієнка відрізняє надзвичайна порядність, коректність, грамотність і принциповість. Це підтверджується й спільною депутатською роботою: протягом двох скликань працювали у міській раді. Він завжди знаходить необхідну «золоту середину», у будь-якому питанні. Валерій Онопрієнко ніколи не вирішував особистих питань за рахунок свого положення або депутатства.

Вірю, що коли Валерій Онопрієнко стане народним депутатом, він не працюватиме «на свій карман», а відстоюватиме інтереси міста, звичайно ж, приділяючи особливої уваги освітянам та медикам».

Прес-служба кандидата в народні депутати України Валерія Онопрієнко 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі