Влада

Машковський доручив розпочати в Житомирській області опалювальний сезон до дня голосування

21 October 2014, 13:30

 Губернатор Сергій Машковський доручив керівникам райдержадміністрацій і міськвиконкомів Житомирської області розпочати опалювальний сезон до кінця цього тижня.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«Відповідно до листа № 4621/21/2-14 від 20.10.2014 р. за підписом першого заступника голови облдержадміністрації Геннадія Дмитренка, голови міських рад і керівники райдержадміністрацій Житомирщини несуть персональну відповідальність щодо координації початку опалювального сезону на території населених пунктів, цілодобової роботи диспетчерських служб, їх оперативне реагування на аварійні ситуації, які можуть виникати під час проходження опалювального сезону та інформування про такі ситуації облдержадміністрацію за телефонами – (0412) 47-47-12 і 47-46-87, а також цілодобової роботи аварійних служб, забезпечених технікою, усім необхідним для ліквідації наслідків аварійних ситуацій обладнанням та інструментом», - йдеться у повідомленні.

В облдержадміністрації нагадують, що президент України Петро Порошенко 20 жовтня під час зустрічі з віце-прем’єр-міністром – міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимиром Гройсманом дав доручення не пізніше цієї п’ятниці, 24 жовтня, розпочати опалення всіх без винятку помешкань у країні. При цьому відповідальність за виконання завдання глава держави поклав на керівників місцевих органів влади.

Так, відповідно до спільного листа Мінрегіону України від 17.10.2014 р. № 7/9-12384 та Міненерговугілля України від 20.10.2014 р. № 04/31-886, керуючись пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів України від 09.07.2014 р. № 296 «Деякі питання забезпечення населення, підприємств, установ та організацій природним газом до кінця опалювального сезону» (далі – Постанова), погоджено початок опалювального сезону 2014–2015 року для виконавчих органів сільських, селищних, міських голів, місцевих адміністрацій України у разі дотримання вимог.

Зокрема, згідно з пунктом 4 Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду, затверджених наказом Міністерства палива та енергетики України та Міністерством з питання житлово-комунального господарств України від 10.12.2009 р. № 620/378, передбачено, що включення систем опалювання здійснюється власниками теплових господарств за узгодженням із теплопостачальними організаціями за умови, якщо протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря не перевищує 8 °С, а відключення – коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищує 8 °С, Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж, затверджених наказом Міністерства палива в енергетики України від 14.02.2007 №71.

Разом із тим, фактичне використання природного газу споживачами у розрізі адміністративно-територіальних одиниць до кінця опалювального сезону 2014–2015 року буде забезпечено в межах розподілу обсягів газу затверджених Постановою.

На об’єктах, для теплопостачання яких не використовується природний газ, а також у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах, закладах охорони здоров’я та інших закладах соціальної сфери, обладнаних автономними системами опалення, опалювальний сезон пропонується розпочати першочергово.

Розпорядження губернатора про початок опалювального сезону на сайті Житомирської обласної державної адміністрації поки що немає. Нагадаємо – у неділю, 26 жовтня, в Україні відбудуться позачергові вибори до Верховної Ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі