Місто

У Житомирі в аптеці на Соборному майдані відкрили «Кабінет людини літнього віку»

21 October 2014, 14:13

21 жовтня в рамках Всеукраїнської соціальної ініціативи «60+ Кардіо» в Житомирі за адресою майдан Соборний, 4, комунальне підприємство "Аптека № 127" Житомирської міської  ради, відкритий «Кабінет людини літнього віку».

Кабінет створений за ініціативи компанії Sandoz і Асоціації превентивної та антиейджинг медицини.

У кабінеті, розміщеному у приміщенні аптеки, прийматиме лікар-кардіолог, який вимірюватиме тиск, зріст та вагу людини.

«Цього достатньо, щоб визначити фактор ризику серцево-судинних захворювань, і якщо він високий, буде проведене анкетування. Анкету ми видамо на руки будь-якій людині, яка звернеться за консультацією, не обов’язково з житомирською пропискою. Через місяць-два будемо рекомендувати звернутися повторно, щоб визначити, чи досягнуто успіху по зниженню факторів ризику», - розповів лікар-кардіолог «Кабінету людини літнього віку» Володимир Борко.

У відкритті кабінету взяли участь ініціатори та активісти соціальної ініціативи «60+ Кардіо», представники Житомирської міської влади, Житомирського інституту медсестринства, громадських організацій та журналісти.

За інформацією заступника міського голови Житомирської міської ради Олександра Бочковського, у місті нараховується близько 80 тисяч пенсіонерів. Багато з них мають серцеві захворювання та пов’язані з цим недуги.

«Всеукраїнська ініціатива «60+ Кардіо» започаткована у 2012 році, ми вже третій рік діємо по Україні. З одного боку, серцеві захворювання – це причина №1 смертності, інвалідності серед дорослого населення. З другого боку, це не є норма, це захворювання, з яким треба боротися. Відкриття таких кабінетів - це пошук шляхів, як дожити до активного довголіття», - сказала у Житомирі голова правління Асоціації превентивної та антиейджинг медицини, доктор медичних наук, професор Ольга Барна.

«Кабінет у першу чергу є безкоштовним, тому що ми є комунальним закладом. Призначення лікарських засобів тут відбуватися не буде, лікар може порекомендувати лише безрецептурні препарати. Кабінет є діагностичним, ми повинні надати людині основні характеристики її здоров’я, а далі у нас є поліклініки, інші медичні заклади, де лікарі мають право призначати лікарські препарати. Тут ми тільки коригуємо і направляємо», - повідомив завідувач комунального підприємства «Аптека №127» м. Житомира Владислав Козловський.

Завідувач комунального підприємства «Аптека №127» м. Житомира Владислав Козловський

Голова правління Асоціації превентивної та антиейджинг медицини Ольга Барна

Лікар-кардіолог Володимир Борко

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі