Політика

Дмитро Кропачов: Житомирські військові можуть залишитися без бронежилетів через депутатів-прогульників

21 October 2014, 16:24

Вже два дні поспіль не може зібратися постійна комісія обласної ради з питань бюджету та комунальної власності.

Про це повідомив депутат обласної ради, голова бюджетної комісії Дмитро Кропачов. У зв’язку з цим не вирішено питання забезпечення військовослужбовців бронежилетами, на закупівлю яких повинні були виділити 119 600 грн. Також, за його словами, Житомирщина може не отримати субвенцію на 98 млн. грн., завдяки якій було б погашено заборгованість з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого відведення та постачання.

«Вчора комісія не працювала, бо не прийшли більша половина членів комісії, і сьогодні ми не змогли цього зробити через відсутність кворуму. Така ж сама проблема існує й в багатьох інших комісіях обласної ради. А питання, які виносяться на розгляд комісій, дуже важливі та потребують вчасного вирішення», - обурюється Дмитро Кропачов.

Він назвав одним із найважливіших питань й відвідування деякими депутатами своїх постійних комісій.

«Це стало дуже серйозною та нагальною проблемою. Я змушений просити голову обласної ради Віталія Француза прийняти міри та вплинути на ситуацію», - заявив Кропачов.

Він також нагадав, що перед останньою сесією обласної ради, пропонував колегам створити спеціальну дисциплінарну постійну комісію та депутатів-прогульників, які більше, ніж половину засідань були відсутні, перевести в склад цієї комісії.

«Але президія обласної ради зняла це питання та не винесла його на розгляд сесії. Крім того, голова регламентної комісії публічно глумився над моєю пропозицію, щоб дисциплінарну комісію очолив один із найбільших прогульників - депутат Сергій Рижук.

Найгірше у цій ситуації є те, що ніхто досі не запропонував жодного іншого рішення для вирішення проблеми депутатів-прогульників», - сказав Кропачов.

«Потрібно працювати та ходити на засідання, або скласти мандат та не заважати працювати іншим!» – підсумував Дмитро Кропачов. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі