Спорт

Володарем Кубка Житомирського району з футболу 2014 року стала команда «Колос»

21 October 2014, 19:48

18 та 19 жовтня відбулись заключні матчі розіграшу Кубка Житомирського району з футболу, в яких визначився переможець турніру.

Так, 18 жовтня, на стадіоні в Глибочиці відбулись матчі ½ фіналу в яких точилась напружена боротьба за право зіграти у фінальній грі. Сенсацій не сталось, і перемоги здобули фаворити – кращі команди чемпіонату сезону 2014, а саме «Атлет» та «Колос».

У неділю, 19 жовтня, знову ж таки на полі глибочицького спорткомплексу ім. В. Міщенка відбувся вирішальний матч розіграшу. На свято футболу завітало чимало вболівальників не лише з Житомирського району, а й з Житомира та області. Фінал став повторенням «золотого» матчу чемпіонату. Нагадаю, що в тому матчі переміг «Атлет» – 2:1.

Команди вже досить добре знають одна одну, тому після стартового свистка арбітра одразу включились у боротьбу. Хоча, варто відзначити, що перші хвилини обидві команди грали обережно, з оглядкою на власні ворота. Ближче до середини першого тайму активнішими стали гравці «Атлета» і провели декілька небезпечних атак. Двічі ліщинська оборона провалювалась, і суперник мав шанси відкрити рахунок, коли нападники виходили віч-на-віч з голкіпером «Колоса», але рахунок після першого тайму так і залишився нічийним.

Другий тайм розпочався обопільними атаками суперників, а вирішальними стали хвилини матчу з 55 по 60-ту. Вийшовши на заміну на 55-й хв. гравець «Колоса» Єлісєєв Олександр впродовж трьох хвилин забив два м’ячі, що стало справжнім шоком для гуйвинської команди. Ще деякий час «Атлет» не міг оговтатись, атакуючи за інерцією, але проведені заміни внесли свіжий струмінь у дії команди. До завершення гри «Атлет» «сидів» на воротах «Колоса», який проводив небезпечні контратаки. На полі почали розпалюватись неабиякі пристрасті, які призвели до обопільного вилучення в складах команд на 80-й хв. Вже під кінець основного часу гри «Атлет» зумів скоротити рахунок, відзначився Литвиновський Сергій, однак в доданий арбітром час усі атаки гуйвинців результату не принесли.

Таким чином, володарем Кубка Житомирського району 2014 року стала команда «Колос» (Ліщин/Лука).

В перерві фінального матчу відбулась приємна подія для призерів та переможців чемпіонату. Так, «бронзові» медалі в першій лізі отримала команда «Олімпік» (Слобода-Селець), «срібло» ФК «Кодня», а переможцем першості стала команда «Кристал» (Озерне). Пам’ятні дипломи та статуетки отримали: кращий бомбардир першості Ласкавий Ярослав (ФК «Дениші»), а кращим голкіпером визнано гравця ФК «Кристал» Драгана Віктора.

Також нагороди отримали команди вищої ліги: «Металбудтех» (Іванівка) – «бронзу»; «Колос» (Ліщин/Лука) – «срібло». Чемпіон Житомирського району 2014 року «Атлет» (Гуйва) отримав «золоті» нагороди та чемпіонський кубок. Кращими у вищій лізі визнано: бомбардир – Прус Олександр, воротар – Бондарець Олександр, які обидва представляють «Колос».

Результати матчів:

1/2 фіналу

«АТЛЕТ» (Гуйва/Сінгури) – «МЕТЕОР» (Василівка)  3:1 (2:0)

«КОЛОС» (Ліщин/Лука) – «КРИСТАЛ» (Озерне) 2:0 (1:0)

ФІНАЛ

«АТЛЕТ» (Гуйва/Сінгури) – «КОЛОС» (Ліщин/Лука) 1:2 (0:0)

На цьому футбольний сезон Житомирської районної федерації не завершується. В найближчих планах проведення турніру ветеранів, а також традиційного товариського матчу між представниками команд району та футбольними арбітрами.

Слідкуйте за додатковою інформацією на сайті ЖРФФ.

Детальнішу інформацію про підсумки РОС-чемпіонату та сітку розіграшу Кубку району шукайте на офіційному сайті Житомирської районної федерації футболу www.ffzt.org.ua.

Прес-служба Житомирської районної федерації футболу

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі