Політика

Віталій Журавський: Не можна допустити, аби після виборів країна опинилася в економічній прірві

22 October 2014, 08:22

 Одразу після парламентських виборів уявна фінансова стабільність, яку на останньому диханні підтримує влада, може розсипатися наче картковий будинок. Про це заявив народний депутат Віталій Журавський у вівторок, 21 жовтня, під час зустрічі із громадою Володарськ-Волинського району.

«Сьогодні усі фінансові ресурси Уряд скерував на підтримку економічної стабільності. Але робитиме він це рівно до 26 жовтня, бо до того часу будь-яке погіршення справ в економіці бумерангом битиме по рейтингах провладних партій. Інша справа – післявиборчий період, який обіцяє бути дуже важким, адже реальний стан справ у фінансовій сфері просто катастрофічний», - зауважив Віталій Журавський.

Нардеп звернув увагу на те, що упродовж останніх дев'яти місяців до Пенсійного фонду було зібрано на півтора мільярда  гривень менше, аніж за аналогічний період минулого року. Ситуація ускладнюється тим, що левова частка бюджетоутворюючих підприємств в країні  зупинені, а отже не здійснюють жодних відрахувань до державної скарбниці. Не виключено, що вже в листопаді для того, щоб розрахуватися із бюджетниками і пенсіонерами, просто забракне коштів.

«Уже зрозуміло, що Уряд не в змозі відновити роботу більшості зупинених  підприємств. Більше того, скидається на те, що Кабмін навіть не збирається це робити, бо майже всі члени уряду злиняли на вибори до Верховної Ради», - додав він.

За словами Віталія Журавського, сьогодні завдання №1 - відновити роботу базових для економіки підприємств.

«Зробити це можна, налагодивши співпрацю з європейськими партнерами, відродивши коопераційні зв'язки та створивши умови для повернення українських підприємств на традиційні ринки. Для цього в парламенті мають опинитися не горлопани, а люди, які вміють і знають, як це зробити», - сказав політик.

Прес-служба Віталія Журавського

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі