Суспільство

Житомирська міліція цілодобово охороняє виборчі бюлетені, які вже надійшли в область

22 October 2014, 12:32

Правоохоронці регіону повністю готові до забезпечення належного правопорядку та безпеки громадян під час виборів до Верховної Ради України.

Про це повідомляє прес-служба управління МВС України в Житомирській області.

На території Житомирської області створено 6 територіальних виборчих округів, на яких розташовані 1460 виборчих дільниць, у тому числі 53 – спецдільниці. На даний час усі вони вже обстежені комісійно, за результатами чого складені відповідні акти та заведені паспорти на дільниці. Кількість виборців у регіоні складає понад 1 мільйон осіб.

Окрім забезпечення громадського порядку, на органи внутрішніх справ покладається завдання по охороні виборчих бюлетенів та іншої документації у приміщеннях виборчих комісій чи під час їх перевезення.

За словами заступника начальника обласного УМВС – начальника міліції громадської безпеки Юрія Лебедя, Житомирська область уже отримала необхідну кількість виборчих бюлетенів, які наразі взяті під цілодобову охорону працівниками міліції. Правоохоронці заступлять на охорону безпосередньо виборчих дільниць з моменту отримання ними бюлетенів. Після визначення автотранспорту, який здійснюватиме перевезення цієї документації, підрозділами Державтоінспекції буде також проведено його технічний огляд та інструктаж водіїв.

Нині проведено попередні розрахунки сил і засобів, які чергуватимуть на виборчих дільницях. На охорону громадського порядку планується залучити понад 1,5 тисячі міліціонерів, а також максимальну кількість членів громадських формувань та представників громадськості, які допомагатимуть забезпечувати правопорядок на територіях, прилеглих до виборчих дільниць.

В управлінні МВС функціонує оперативний штаб з моніторингу та координування діяльності, куди громадяни можуть повідомляти про відомі їм факти порушень виборчого законодавства за номером телефону 40-71-52.

Особовий склад міліції Житомирщини працює у посиленому варіанті несення служби.

Як повідомляв Житомир.info, до охорони виборчих дільниць у Житомирській області міліція збирається залучити курсантів та активістів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі