Суспільство

Жителі Житомирської області скаржаться екологам на спалене листя та сміття

22 October 2014, 12:54

 До Державної екологічної інспекції у Житомирській області все частіше звертаються жителі Житомирщини, які потерпають від диму та вогнищ.

Про це Житомир.info повідомив заступник начальника Держекоінспекції у Житомирській області Сергій Зибалов.

«Спалення листя вже давно стало невід’ємною ознакою цього періоду. Інспекція нагадує, що при спалюванні листя, гілля, сухої трави в атмосферне повітря виділяються шкідливі речовини, концентрація яких у такому диму величезна. Одна тонна тліючого листя виділяє понад 30 кілограмів оксиду вуглецю (угарний газ), який легко зв’язується з гемоглобіном крові і блокує доставку кисню до тканин організму. В зв’язку із негативним впливом на довкілля, за самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків законодавством України передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу: на громадян – на суму від 170 до 340 грн., на посадових осіб – від 850 до 1190 грн. За спалювання відходів на території підприємств, установ, організацій законодавством передбачена адміністративна відповідальність на посадових осіб у вигляді штрафу на суму від 850 до 1700 грн.», - інформують екологи.

Проте люди на штрафи не зважають і кожної осені в містах, районах, селищах продовжують спалювати суху рослинність та листя. Дехто ігнорує або не знає про заборону, а інші знають, але вважають що заплатити штраф дешевше ніж платити за вивіз сміття. Екологічна інспекція в черговий раз закликає жителів міст та населених пунктів не палити листя, гілля, сміття, не робити шкоди своєму здоров’ю та навколишньому природному середовищу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі