Політика

Бердичівські волонтери вкотре відправлять допомогу на Схід

22 October 2014, 13:22

Чергову партію допомоги житомирським військовослужбовцям відправлять бердичівські волонтери. За словами представника організації «Крила Фенікса», у зв’язку зі зміною погоди військовослужбовцям на передовій потрібно багато теплих речей.

«Уже місяця півтора воїнам холодно, тому були вжиті покупки таких ось теплих курток, таких комбінезонів, так як нам кажуть, що воїнів ще рано утеплювати, але вони вже місяця півтора як мерзнуть», - розповідає представник організації «Крила Фенікса» Сергій Варакін.

Сергій Варакін додає: дуже часто під артобстрілами військовим немає часу думати про форму та військове спорядження. Тому волонтери допомагають деяким військовим формуванням вже вдруге або й втретє.

«Потрібно укомплектувати як мінімум триста чоловік. Кожна поїздка наша, «Крил Фенікса» спільно з Самообороною Бердичева, обходиться в 280-300 тисяч гривень. Тому що я ж говорю, потрібні теплі речі, потрібні газові пальники. Потрібні ланцюги для машин, тому що там зараз починаються дощі. Кожна наша поїздка – це, як мінімум, ми одягаємо-взуваємо 200-300 чоловік», - каже Сергій Варакін.

Голова Самооборони Бердичева Сергій Адам’як розповідає: в координаційний штаб дуже часто звертаються родичі військовослужбовців, і волонтери не залишають без уваги жодне прохання.

«До нас звертаються і солдати, і родичі, і родичі загиблих. Ми не розділяємо їх на якісь групи, ми допомагаємо всім. З любими проханнями. Ну, найчастіше це потрібен бронежилет, потрібно одягнути солдата, потрібно відправити якусь особисту допомогу. Родичі приходять до нас в Самооборону, в нас постійно працює штаб, без вихідних. Наші хлопці, які зараз в «Крилах Фенікса», і волонтери, які в Самообороні, ми от такими бусами відправляємо їх з кожний тиждень з перших днів конфлікту», - каже кандидат в народні депутати Сергій Адам’як.

Бердичівські волонтери не збираються зупинятись і надалі допомагатимуть військовослужбовцям, аж поки ті не повернуться з фронту додому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі