Події

У Житомирській області суд зобов’язав товариство повернути сільраді 56 га орендованої землі

22 October 2014, 16:44

У 2014 році Степанівська сільська рада Лугинського району Житомирської області прийняла протиправне рішення передати в оренду товариству з обмеженою відповідальністю «Путиловицьке» більше 56 га землі сільськогосподарського призначення  в урочищі «Карпуші» вартістю понад 390 тис. грн.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

Вказане рішення прийнято з порушенням земельного законодавства, оскільки передача в оренду земель сільськогосподарського призначення державної власності за межами населеного пункту належить до компетенції Головного управління Держземагенства в області.

Позов прокуратури Лугинського району про скасування незаконного рішення сільради та визнання недійсним договору оренди земельної ділянки державної власності суд задовольнив у повному обсязі та зобов’язав товариство повернути ділянку до земель резерву Степанівської сільської ради.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2014 року прокуратура звернулася до суду з вимогою довести, що Головне управління Держземагентства у Житомирській області незаконно передало в оренду 805 га землі в Ємільчинському районі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі